U Messenger stiže nova značajka, na Facebooku je već postala hit

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2020. u 11:45
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Značajka će biti dostupna od početka iduće godine

Messenger i Portal će početkom iduće godine dobiti podršku za efekte u proširenoj stvarnosti napravljene pomoću softvera Spark AR, prenosi tportal.

Facebook je tijekom Facebook Connecta objavio da će Messenger i Portal uskoro podržavati efekte u proširenoj stvarnosti koje razvijaju treće strane pomoću softvera Spark AR. Značajka će biti dostupna od početka iduće godine, prenosi MakeUseOf.

Proširena stvarnost je, podsjećamo, veliki hit na društvenim mrežama. Facebook je izbacio podršku za efekte u proširenoj stvarnosti koje razvijaju treće strane te ih je uveo u Instagram, dozvolivši ljudima da stvore svoje efekte i koriste ih u Storiesima.

Facebook će podršku za nove vizualne efekte u Messenger i Portal uvesti početkom iduće godine. Premda Messenger i Portal već imaju efekte za proširenu stvarnost, izbor je ograničen na efekte koje je razvio Facebook. Tim rečeno, svi koji žele razviti efekte za Messenger i Portal to će uskoro moći napraviti.

U slučaju da već ne znate, Spark AR je Facebookov dizajnerski studio za stvaranje efekata u proširenoj stvarnosti. Alat je vrlo jednostavan za korištenje te je do danas privukao preko 400.000 korisnika.

Facebook je također objavio da je potpisao ugovor sa New York Timesom kako bi stvorio informativne efekte za proširenu stvarnostu za Instagram. Portal planira kombinirati vijesti i zanimljive efekte u proširenoj stvarnosti da ljudima pomogne vizualizirati trenutna događajnja. New York Times je već počeo eksperimentirati sa efektima u proširenoj stvarnosti. Dodavanjem efekata za prošrenu stvarnost u Messenger i Portal, korisnici će moći koristiti efekte za proširenu stvarnost dok razgovaraju s prijateljima i obitelji.

Komentirajte prvi

New Report

Close