U Cidrani uložila najjača imena hrvatske IT scene

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2022. u 11:24
Investitori / Foto: PD

Cidrani se nametnuo jedinstvenim konceptom organskih fermentiranih mikronapitaka za zdravlje probavnog mikrobioma.

Hrvatski longevity food tech startup Cidrani jučer je u prostoru Bird incubatora, u okrilju kojeg djeluje posljednjih godinu dana, predstavio novu investicijsku rundu vrijednu 190.000 eura.

Novi investitori u Cidrani dobro su poznata imena hrvatske poslovne i IT scene: osnivači agencije Five Luka Abrus i Viktor Marohnić, osnivač Photomatha Damir Sabor, ekspertica za private equity i venture capital ulaganja Mirna Marović, financijska stručnjakinja specijalizirana za IT industriju i EU grantove Tajana Barančić te serijski poduzetnici i poslovni anđeli Maja i Jonathan Cooper.

Cidrani se nametnuo jedinstvenim konceptom organskih fermentiranih mikronapitaka za zdravlje probavnog mikrobioma koji, ako se uzimaju kao svakodnevni ritual kroz dulje vremensko razdoblje, značajno smanjuju upalne procese u tijelu i pridonose zdravijoj dugovječnosti.

Žele osvojiti američko tržište

Po prihodima Cidrani na godišnjoj raznini raste po stopi od osam puta, a cilj im je postati longevity kompanija br. 1 na svijetu. Prvi su uveli personalizaciju i mjesečnu pretplatu na fermentirane mikronapitke, a osim brojnih privatnih korisnika, već je više od deset kompanija u Cidrani zajednicu entuzijasta zdrave probave uključilo i svoje zaposlenike.

„Ove godine namjeravamo ući na sva europska tržišta, te zakoračiti na veliko tržište SAD-a. U planu je nastup na čak pet najjačih food sajmova, a pokrećemo i vlastitu znanstvenu kliničku studiju, kojom ćemo dodatno potvrditi utjecaj fermentiranih mikronapitaka na opće zdravlje. Intenzivno radimo i na razvoju umjetne inteligencije, temelja virtualne asistentice koja će pružati podršku našim korisnicima na putu zdravlja i dugovječnosti“, otkrio je suosnivač Bruno Balen.

Investitori Luka Abrus, Mirna Marović, Tajana Barančić, Maja Jelisić Cooper i suosnivačica Cidranija Nika Pintar na jučerašnjem su panelu otkrili svoje osobne i profesionalne razloge zbog kojih su odlučili investirati u Cidrani, ali i progovorili o generalnim principima ulaganja, kao i privlačenja investicija.

Navedena investicija od 190.000 eura u Cidrani predstavlja bridge rundu ovog progresivnog startupa, koji već koncem ljeta najavljuje novi investicijski ciklus, u svrhu osvajanja tržišta SAD-a i dodatnog razvoja algoritama strojnog učenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close