U centrali Huaweija 10 studenata ‘sije’ temelje buduće karijere u IT sektoru

Autor: Marta Duić , 27. listopad 2019. u 21:59
Seeds for the future je inicijativa kineskog diva koja kroz studijsko putovanje daje uvid u razvoj i istraživanja najnovijih digitalnih tehnologija/Tomislav Miletić/PIXSELL

Studenti će na ovom studijskom putovanju dobiti uvid u istraživanja i razvoj novih tehnologija u Huaweiju.

U prostorima Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva predstavljeno je deset stipendista iz Hrvatske koji su dio Huaweijeve inicijative Seeds for the future.

U ovoj globalnoj inicijativi sudjeluje više od stotinu zemalja diljem svijeta, a deset stipendista – jedna studentica i devet studenata  iz Rijeke, Zagreba, Dubrovnika, Varaždina na dva tjedna odlaze u središnjicu ove globalne IT kompanije u Shenzhen u Kinu.

Studenti će na ovom studijskom putovanju dobiti uvid u istraživanja i razvoj novih tehnologija u Huaweiju, a u radu u interdisciplinarnim timovima s kineskih sveučilišta imat će priliku sudjelovati u projektima razvoja, učiti o komercijalizaciji i proizvodnji novih proizvoda. "Naši studenti dobit će uvid u trendove i svoju buduću karijeru, oni su prva generacija koja odlazi u Huawei koji ima više od 80.000 zaposlenih u razvoju.

Prilika za upoznavanje s novim tehnologijama, inovacijama i znanjima za studente je ključna jer oni su naša budućnost", kaže Bernard Gršić, državni tajnik spomenutog Ureda. Xu Erwen, veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj ističe kako je predviđeno da u pet godina program prođe 50 studenata što će im omogućiti pristup najmodernijim digitalnim tehnologijama što će pospješiti suradnju između država, pomoći razmjeni iskustava i razvoju novih ideja za budućnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close