U 48 sati moraju napraviti video igru na zadanu temu

Autor: Lucija Špiljak , 20. siječanj 2022. u 22:00
Global Game Jay održava se u sportskoj dvorani u Novskoj krajem siječnja/PD

Natjecanje se održava u organizaciji inkubatora Pismo powered by A1 i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Simora kao i prijašnjih godina.

Svjetsko natjecanje u izradi videoigara Global Game Jam održat će se od 28. do 30. siječnja u sportskoj dvorani u Novskoj. Timovi će u 48 sati morati napraviti videoigru na zadanu temu koja je zasad još uvijek tajna, a natjecateljima će biti objavljena neposredno prije početka natjecateljskog dijela.

Ovogodišnje izdanje već ima 100 prijavljenih natjecatelja. Natjecanje se paralelno odvija u gradovima diljem svijeta, a prema broju prijavljenih kandidata Novska je iza sebe ostavila velika europska i svjetska središta.

Natjecanje se održava u organizaciji inkubatora Pismo powered by A1 i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Simora kao i prijašnjih godina. Glavna nagrada je iznos od 10.000 kuna koji je osigurala Jamnica plus sa svojim novim brendom ProGame, pićem za gejmere kreiranim u suradnji s gejmerima.

Druga nagrada je novčani iznos od 3000 kuna koji je osigurao inkubator, uz Sony PlayStation 5 bundle iz A1 paketa i Xiaomi Mi električni skuter. Treća nagrada je novčani iznos od 2500 kuna koji je također osiguralo Pismo.

“Ovo je globalni event. Osim što smo ove godine ponudili vrjednije nagrade, natjecateljima nudimo i neke novitete u prostoru u kojem će boraviti 48 sati. Žiri koji će odabrati najbolje radove najutjecajniji su ljudi hrvatskog gaminga – Andrej Levenski, Aleksandar Gavrilović i Dominik Cvetkovski”, rekli su organizatori iz Pisma, specijaliziranog za gaming industriju.

Podsjetimo, Poduzetnički inkubator Pismo u Novskoj četiri godine od osnutka postao je ne samo najbrže rastući ovakav inkubator u Hrvatskoj, već i rasadnik kompanija koje stasaju u centru brzorastuće industrije video igara, jedne od najotpornijih u pandemiji.

Danas su dom više od 50 startupa koji već nižu svjetske uspjehe. Inkubator startupima nudi najsuvremeniju tehnologiju i infrastrukturu, brzi internet i 5G mrežu, te umrežavanje i savjete oko natječaja i EU fondova.

Komentirajte prvi

New Report

Close