Tržište kriptovaluta u velikom minusu, najveći oslonac Bitcoin izgubio veliki dio vrijednosti

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2022. u 13:49
Foto: Pixabay

Solana je među najvećim ovogodišnji gubitnicima od početka godine.

Veliki pad cijene kriptovaluta se nastavlja, javlja Index. Cijena jednog bitcoina trenutno je 33.400 dolara. Time je od početka godine cijena bitcoina izgubila četvrtinu (25.20%) svoje vrijednosti. Teško je vjerovati da se prije samo dva mjeseca bitcoinom trgovalo po cijeni od 68.000 dolara, od kada se cijena prepolovila, piše Index.

Kako je on glavna kriptovaluta i svojevrsni oslonac tržišta, prema kojem se ravna vrijednost svih ostalih kriptovaluta, pala je i cijena svih ostalih, a cijelo tržište je u dubokom minusu.

Ethereum je na 2200 dolara, čime je izgubio više od trećine vrijednosti od početka godine i više od pola vrijednosti od studenog prošle, kada je u jednom trenutku vrijedio 4811 dolara.

Cardano je pao ispod jednog dolara, čime je također izgubio trećinu svoje vrijednosti do početka godine, a u odnosu na rujan prošle godine, vrijednost mu je trostruko manja. Tada se približavao cijeni od tri dolara.

Solana je među najvećim ovogodišnji gubitnicima od početka godine, s cijenom od 82 dolara, što znači da se cijena više nego prepolovila od početka godine, kada je iznosila više od 170 dolara. U studenom prošle godine se solanom trgovalo po cijeni višoj od 240 dolara, piše Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close