Terrakom širi ponudu na IT i cloud usluge

Autor: Bernard Ivezić , 14. listopad 2013. u 22:00
Boris Levensi, predsjednik Uprave Terrakoma

Najbržerastući telekom operator za četvrt milijuna kuna preuzeo dvije informatičke tvrtke, Novi kod i Insula mediju.

Terrakom, nasljednik Voljatela i lani najbržerastući telekom operator u Hrvatskoj, preuzeo je tvrtke Novi kod i Insula media.

Vrijednost transkcije nije objavljena. No, neslužbeno se procjenjuje na četvrt milijuna kuna. Boris Levenski, predsjednik Uprave Terrakoma, kaže kako će time proširiti usluge na web hosting i serversko tržište."U ovom trenutku raspolažemo sa zaokruženim procesom pružanja IT usluga, od interneta, telefonije i digitalne televizije do sloud poslužitelja i infrastrukture. Sustavnim ulaganjem u opremu i znanje u samom smo vrhu pružatelja navedenih usluga", kaže Levenski.Tvrtka Novi kod lani je imala troje zaposlenih, prihod od 1,22 milijuna kuna i neto dobit od 9200 kuna. Novi kod radi složene web projekte, a napravio je, među ostalim, internetske stranice KSU Companyja, Algebrine Visoke škole za primijenjeno računarstvo te stranice Računovodstva i financija.

Insula medija je pak mala tvrtka iz Ivanić Grada, koja je lani prema podacima Poslovne Hrvatske imala dvoje zaposlenih, 204.100 kuna prihoda i gubitak od 47,4 tisuća kuna.Terrakom je lani imao 17 zaposlenih, 1,2 milijuna kuna neto dobiti i 12,9 milijuna kuna prihoda. Kako mu je prihod skočio za dva i pol puta u odnosu na godinu prije, trenutačno je najbržerastući operater u Hrvatskoj. Ta je tvrtka bila poznata kao Voljatel. Hrvatski menadžment otkupio je vlasništvo nad Voljatelom od slovenskog Tuš telekoma prije nekoliko godina i nakon toga kroz partnerstvo u pružanju telefonskih usluga s B.netom ostvario snažan rast.Nakon Vipnetova preuzimanja B.neta, obujam posla se smanjio, a danas Terrakom pokušava rast ostvariti i putem suradnje s TotalTV-om.

Komentirajte prvi

New Report

Close