Tekući i žiroračuni u Zabi se sada mogu otvoriti i selfijem

Autor: Darko Bičak , 18. srpanj 2017. u 22:00
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Banka se želi jače angažirati oko mlađih klijenata.

Tehnologija zauzima sve više mjesta u društvu, pa tako i u financijama, a najnoviji primjer je Zagrebačka banka koja je jučer predstavila mogućnost otvaranja tekućeg računa putem selfija. Naime, kako je pojasnila Dijana Hrastović, članica Uprave Zabe, račun se ugovara preko mobitela, a sve što je korisnicima potrebno je pametni telefon te osobna iskaznica.

Android i iOS

Njezin kolega Luka Tomašević, voditelj kanala prodaje, ističe da proces počinje preuzimanjem m-zaba aplikacije iz trgovina App Store ili Google Play, ovisno o operativnom sustavu mobilnog uređaja. “Nakon toga je unutar aplikacije potrebno skenirati osobnu iskaznicu, napraviti popularni selfie te odabrati vrstu računa – kunski tekući ili kunski žiroračun. Proces je završen u tek nekoliko koraka, a sama procedura jamči potpunu sigurnost te zadovoljavanje svih zakonodavnih kriterija”, kazao je Tomašević.

Dijana Hrastović ističe da za otvaranje računa postoje neizbježne zakonske procedure koje ponekad traju, a zbog užurbanog načina života sve više ljudi nema vremena čekati u redu. U Zabi su uvjereni da će se ovaj novitet posebno svidjeti njihovim mlađim klijentima koji uglavnom zaziru od standardne birokratske procedure kakvu podrazumijeva klasično otvaranje računa.

 

300 tisuća korisnika

mobilnog bankarstva ima trenutno Zagrebačka banka

Otvaranjem računa putem selfija automatski se aktivira i mobilno bankarstvo (m-zaba), čime korisnik lakše može pratiti stanje i promete svojih računa te obavljati plaćanja.

Pola milijuna korisnika

“Otvaranjem računa putem mobitela novi klijenti postat će dijelom Zaba obitelji koju čini više od 300.000 m-zaba korisnika te pola milijuna e-zaba korisnika. S obzirom na tako veliki broj klijenata, kontinuirano radimo na tome da naše usluge prate tehnološke trendove i zato je digitalizacija poslovanja jedna od naših primarnih zadaća“, zaključila je Hrastović.

Otvaranjem računa na ovaj način klijenti Zabe dobivaju šest mjeseci besplatnog korištenja mobilnog bankarstva, a ako žele sudjelovati u ponuđenim promotivnim aktivnostima Banke, gratis razdoblje može se produžiti i na godinu dana.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

Romel, 19.07.2017. u 08:52
Tekući i žiroračuni u Zabi se sada mogu otvoriti i selfijem

A mogu li se ZATVORITI na isti način?

New Report

Close