Tehnološke kompanije u svijetu ove godine ukinule 34.000 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2024. u 15:13
Foto: Unsplash

U tehnološkom sektoru prošle godine je ukinuto 263.000 radnih mjesta, pokazuju podaci na koje se poziva Financial Times.

Tehnološke kompanije ukinule su ove godine 34.000 radnih mjesta reorganizirajući svoje radne resurse kako bi ulagale u nove oblasti poput generativne umjetne inteligencije, piše Klixba. 

MicroSoft, Snap, Ebay, PayPal od početka siječnja ukinuli su na stotine ili čak tisuće pozicija.

Trendu otpuštanja ove godine priključilo se 138 tehnoloških kompanija.

Gubici su, ipak, manji od početka 2023. godine kada su velike tehnološke grupe, uključujući Metu”, Amazon i Microsoft ukinule brojne pozicije nakon prekomjernog zapošljavanja tijekom pandemije.

U tehnološkom sektoru prošle godine je ukinuto 263.000 radnih mjesta, pokazuju podaci na koje se poziva Financial Times.

“Tehnološke kompanije su procjenjivale svoju radnu snagu i zaključile da bi, kada bi imale manje organizacije kojom bi se bavile, mogle učiniti još više”, navodi se.

Izvanredni profesor menadžmenta Daniel Keum kaže da kompanije ponovo procjenjuju koje su im prioritetne oblasti za ulaganja i smanjuju broj pozicija u skupim odjeljenjima, navodeći primjer Amazonove platforme za videostrimanje Twitch” koja je ove godine ukinula na stotine radnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close