‘Sva naša rješenja su IoT, po mjeri modernog čovjeka’

Autor: Marta Duić , 15. svibanj 2019. u 22:01
Mirsada Kudrić, čelnica Boscha/Igor Kralj/PIXSELL

Kompanija je predstavila nove sisteme i educirala o rješenjima u toplinarstvu, videoanalitici, sigurnosti…

Konferencija Solutions that matter održana u zagrebačkom hotelu Antunović  i ove je godine ponudila edukativan i poučan sadržaj o Boschovim sistemima i rješenjima.

˝Sigurnost nikada nije bila toliko bitna tema kao u današnja nesigurna vremena. To je zadatak kojem mi u Boschu pristupamo s najvećom pažnjom i odgovornošću jer želimo našom tehnologijom omogućiti sigurno i kvalitetno življenje svima i to nam je u fokusu.  Sva naša rješenja temeljena su na internetu stvari, stvorena po mjeri čovjeka za sve aspekte ljudskog života, uz najveće standarde kvalitete, održivosti i učinkovitosti˝, istaknula je u pozdravnom govoru Mirsada Kudrić, generalna direktorica Boscha za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.  Danijel Jerković, voditelj Bosch sigurnosnih sistema istaknuo je kako se u godinu dana od prošlog even-ta, za dobavljača rješenja i produkata poput Boscha puno toga napravilo, promijenilo i raspolažu s puno noviteta koje moraju podijeliti s tržištem.

˝Prošle godine Bosch je napravio promet od 78,5 milijardi eura. Svjedoci smo nove ere, novih trendova i novih biznis modela, a tko nije kadar iznjedriti na operativan i organizacijski način realnu konekciju koja je u skladu s potrebama korisnika, on kaska za onim što tržište zahtijeva. Analitika koja se prije spominjala danas je nešto potpuno drugo, kamere više nemaju samo security ulogu, one prenose po-ruku, a umjetna inteligencija nam je nadohvat ruke i olakšava nam svakodnevicu˝, objašnjava Jerković. 

Mario Širić, voditelj odjela toplinske tehnike napominje kako su kontinuiranim ulaganjem u razvoj u sektoru toplinske tehnike zaradili 3,5 milijardi eura, a ulaganja i projekti  na kojima rade ne staju. 

˝Trenutno radimo na pilot projektu u suradnji s Wienerbergerom, Knaufom i drugim proizvođačima u kojem radimo energetski neovisnu kuću, opremili smo termoelektranu Sisak, Zvečevo, Zagrebačku pivovaru, imamo dobar ulaz u hotelski biznis s kolektorima u hotelima poput Sheratona. U biznisu gri-janja smo uspješni jer ulažemo u istraživanje i razvoj, a stručno znanje i naša dostignuća prenosimo i na naše partnere, instalatere, trgovce i sve u lancu˝, otkrio je Širić. 

Na radionicama su predstavljena nova rješenja koja Bosch nudi klijentima i potrošačima – video analitička i rješenja, B & G paneli koji su pametna poveznica između otkrivanja neovlaštenog upada,  kontro-le  pristupa i video sustava, vatrodojavni sustav, Dicentis te rješenja za moderne stadione.

Standardni Bosch video analytics proaktivan je sigurnosni sustav koji vam daje strukturirane informaci-je  potrebne za razvijanje vašeg biznisa. Za razliku od standardnog, video analitika budućnosti bazirana je na umjetnoj inteligenciji i machine learningu. Zahvaljujući Boschevim integriranim sigurnosnim sus-tavima putem platforme se može sve pratiti u svakom trenutku neovisno o tome je li pristup wireless te kontrolirati uvjete u prostoru. Iz Boscha ističu da je svako rješenje koje su usavršli i osmislili rađeno po mjeri modernog čovjeka s ciljem olakšavanje svakodnevice.

Komentirajte prvi

New Report

Close