Što je mladi izumitelj poručio Siščanima

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2018. u 13:22
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

“Nema boljeg trenutka nego sada.”

Učenicima sisačke Gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole predstavio se Karlovčanin Albert Gajšak, mladi izumitelj igraće konzole MAKERbuino. Njegova se konzola kupuje u dijelovima, djeca i mladi sami je sastavljaju, instaliraju i rabe za igru, piše Lokalni.hr.

– Pokušavam djecu uvući u taj svijet elektronike i STEM-a kroz videoigrice i elektroniku. Pokušao sam motivirati i sisačke učenike da svaki klinac može danas plasirati svoj proizvod i prodati ga. Inovativni se proizvodi mogu plasirati, mi smo ih prodali više od 3000 – rekao nam je Gajšak koji je Siščane pokušao potaknuti na kreativnost.

– Nema boljeg trenutka nego sada. Da sam čekao s ovim proizvodom i razmišljao kako nemam uopće iskustva, kako ne znam što radim, nikada ne bih lansirao tu kickstarter kampanju niti taj proizvod na tržište. Jednostavno mislim da neki put trebate istrčati pred rudo, reći ja to radim sada jer neki put nema boljeg trenutka doli sada.

Ako imate ideju, odvažite se i napravite to – poručio je Gajšak Siščanima. – Sisačko-moslavačka županija podržava inovativnost i kreativnost, pokrenuli smo projekt razvoja gaming industrije u Novskoj i nastojimo postati središte gaming industrije u RH – rekao je dožupan Ivan Celjak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Moja ideja. Sagradit kučice za samoubojstvo kao u futurami.

New Report

Close