Stigao je novi Firefox: Evo što to znači za vašu sigurnost

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2016. u 10:11
Foto: screenshot / mozilla.org

Firefox 48 tako će korisnike štititi i od potencijalno neželjenog softvera i neuobičajenih preuzimanja.

Firefox se polako bliži 'jubilarnom' 50. izdanju, no jasno je kako iz verzije u verziju u Mozilli itekako brinu o korisnicima – možda više no ikad prije.

Zaštita korisnika od potencijalno štetnih preuzimanja je dodana još u izdanju Firefox 31, a Firefox 48, koji je ugledao svjetlo dana 1. kolovoza, donosi još nekoliko vrsta zaštiteFirefox 48 tako će korisnike štititi i od potencijalno neželjenog softvera i neuobičajenih preuzimanja.

Prva kategorija se brine o softveru koji bi mogao napraviti neželjene izmjene na računalu korisnika.

Druga kategorija, vezana uz 'neuobičajena preuzimanja', brine se o datotekama s interneta koje možda nisu maliciozne ili neželjene, no predstavljaju datoteke koje se ne preuzimaju često. Upozorenje ove vrste služi kako bi korisnik obratio pažnju na to što želi staviti na računalo.

Uz ovo dvoje, sigurnosne zakrpe i sl. Firefox 48 donosi i 'peglanje' korisničkog sučelja. Strelica koja označava preuzimanje s interneta sad je dobila dodatke s upozorenjima (žuto za potencijalno neželjene ili neuobičajene datoteke te crveno za maliciozne datoteke), a izmjena ima i po kliku na tu tipku s detaljima o datoteci, prenosi tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close