Siemens potpisao ugovor za isporuku MR uređaja snage 3T

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2015. u 09:45
Siemens

Siemens Hrvatska, koji se na javnom natječaju pokazao kao najpovoljniji ponuditelj, nudi rješenja za sve aspekte zdravstvene skrbi, a s vrhunskom dijagnostičkom opremom prisutan je u svim bolnicama u Hrvatskoj.

Pacijenti KBC-a Osijek će od siječnja 2016. godine na raspolaganju imati najmoderniji uređaj za magnetsku rezonanciju. Riječ je o uređaju MAGNETOM SKYRA proizvođača Siemens AG, prvom takvom uređaju snage 3T koji će biti postavljen u jedan od kliničkih bolničkih centara u Hrvatskoj. U Osijeku su ugovor o isporuci i montaži ovog uređaja potpisali sanacijski upravitelj bolnice prof. dr. sc. Sven Kurbel, dr. med. i predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec, a vrijednost ugovora je 9.790.625 kuna.

Siemensov MAGNETOM SKYRA može vršiti pretrage cijelog tijela, uključujući srce, a uključuje i napredni neurološki program. Uređaj može vršiti i spektroskopsku analizu tkiva čime će se poboljšati učinkovitost dijagnoze različitih vrsta tumora. Postojeći uređaj za magnetsku rezonanciju KBC Osijek na kojem radi 15 specijalista, napravi godišnje 8000 bolničkih i ambulantnih pacijenata. Nabavkom novog uređaja predvidivo je da će se ukupni broj pretraga udvostručiti, a ovisno o pojedinoj pretrazi vrijeme čekanja umanjiti za 50 do 70 %. Navedeno će značajno unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga u ovome dijelu Slavonije za sve bolesnike u čijem je liječenju bitan navedeni pregled.

„Za sve veći broj bolesti kako neurologije, lokomotornog sustava, ali i drugih područja, pregled magnetskom rezonancijom postaje najvažnija pretraga , pa je tim važnija nabavka novog suvremenog uređaja sa magnetskim poljem snage 3T za KBC Osijek. Time se otklanja jedno od najznačajnijih ograničenja o daljnjem razvoju Kliničkog zavoda za radiologiju naše ustanove, no kako se radi o uređaju koji je značajno napredniji od postojećeg to će također omogućiti značajno unaprjeđenje struka koje ovise o kvaliteti prikaza magnetskom rezonancom, prvenstveno brojnih kirurških struka te neurologije“ rekao je prof. Sven Kurbel, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek.

Siemens Hrvatska, koji se na javnom natječaju pokazao kao najpovoljniji ponuditelj, nudi rješenja za sve aspekte zdravstvene skrbi, a s vrhunskom dijagnostičkom opremom prisutan je u svim bolnicama u  Hrvatskoj.

„Oduvijek vjerujemo da inovacije dobivaju stvarni značaj tek nakon implementacije –jer samo u tom slučaju mogu unaprijediti živote ljudi. Naš MR uređaj snage 3T će pacijentima KBC-a Osijek omogućiti pristup dijagnostičkim rješenjima najvišeg standarda, a njegovo postavljanje ujedno predstavlja nastavak modernizacije hrvatskih bolnica. Upravo je ovaj trend preduvjet za unapređenje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj njezi i povećanje učinkovitosti liječenja. Drago nam je što smo prepoznati kao kvalitetan partner i opskrbljivač medicinskom opremom“, rekao je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close