Siemens i Mark-E nude virtualnu elektranu za poboljšanje energetskog poslovanja

Autor: Marta Duić , 23. srpanj 2014. u 15:13
Fotografije : Thinkstock

Siemens Smart Grid opskrbljuje North Rhine-Westphalia energetskog pružatelja usluga Mark-e (člana ENERVIE Group) s IT rješenjima za virtualne elektrane. Proizvodni kapacitet od povezanih distribuiranih izvora energije će se plasirati na tržište izravno, a također će biti ponuđena u obliku uravnoteženja moći preko odgovarajućih trgovinskih platformi za usluge.

Siemens Smart Grid opskrbljuje North Rhine-Westphalia energetskog pružatelja usluga Mark-e – člana ENERVIE Group iz  Njemačke, – s IT rješenjima za virtualne elektrane. Proizvodni kapacitet od povezanih distribuiranih izvora energije će se plasirati na tržište izravno, a također će biti ponuđena u obliku uravnoteženja moći preko odgovarajućih trgovinskih platformi za usluge. Siemens ulaže potrebnu tehnologiju dostupnu u servis trgovinama Mark-E. pristupa putem korisničkog interface. Siemens  svoje postojeće prodajne kanale stavlja na raspolaganje kako bi se pomoglo Mark-E sa stjecanjem   većih kapaciteta distribuiranih energetskih resursa i potrošače n tržištu putem virtualne elektrane. Ponuda je namijenjena komunalnim uslugama koje žele sudjelovati u ovoj agregacijskoj mreži kombiniranjem kapacitete drugih distribuiranih energetskih resursa za marketing Mark-E.

Virtualne elektrane pozicionirane su tako da igraju sve važniju ulogu u održivoj energetici Njemačke. One se mogu koristiti za pomoć u upravljanju sve decentraliziranijoj proizvodnji električne energije tako da svi koji sudjeluju kao tržišni partneri mogu izvući maksimalnu korist. Uz virtualnu snagu, kontrolira se sustava za upravljanje energijom i optimizira distribuirane izvore energije i kombinira individualne kapacitete.

Ovaj proces agregacije je bitan jer će omogućiti da trgovina na tržištima energije dođe do prvog mjesta. Međutim, u slučaju virtualnih elektrana s niskim ukupnim kapacitetom, izdatak potreban za uspostavu u kombinaciji s njihovim operativnim troškovima često prelazi ekonomsku korist koja je ostvariva. No, distribuirani izvori energije mogu sudjelovati samo u području energetike i balansiranje tržišta ako su grupirani zajedno.

Siemens i Mark-E omogućavaju manjim komunalnim pogonima da rade vlastite virtualne elektrane uz minimalna ulaganja pomoću Siemens tehnologije i suradnju s Markom-E kao njihovim partnerom na tržištu.Rješenje se temelji na Siemensovom sustavu za upravljanje energijom Dems, koji je već zaposlen u brojnim virtualnim elektranama te vodi sve potrebne funkcije sustava. To uključuje i komunikacijska sučelja za distribuirane izvore energije, opskrbe prognoze, i agregacije mehanizama.

Komentirajte prvi

New Report

Close