Serengeti kreće u razvoj AI za sektor trgovine

Autor: Poslovni dnevnik , 08. listopad 2020. u 22:00
Čelnici Besplay Adrie i Serengetija Domagoj Boršić i Goran Kalanj

Riječ je o aplikaciji koja se koristi tehnologijom umjetne inteligencije i koju koriste prodajni predstavnici za unapređenje prodaje robe široke potrošnje.

Zagrebački Serengeti, jedna od naših najvećih developerskih tvrtki i “provider” usluga razvoja složenih softvera, preuzima udjel u vlasništvu retail aplikacije RedAI, čime kreće u razvoj umjetne inteligencije u maloprodaji.

RedAI je proizvod zagrebačkog startupa Besplay Adria, a primjenom umjetne inteligencije i strojnog učenja omogućuje brzu analizu stanja na policama trgovina, Kako je rekao izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj, parnterstvo s Besplay Adriom za njegovu je tvrtku iskorak u novo atraktivno područje, a uvrštenje RedAI u svoj portfelj ulaze i u retail, koji je kao sektor doživio bum upravo zbog novih softverskih rješenja.

Domagoj Boršić, direktor Besplay Adrije, dodao je da im je drago što počinju poslovnu sinergiju i poručio da će zajedno nastojati aplikaciju RedAI komercijalno pozicionirati izvan Hrvatske i tehnološki je nastaviti unapređivati.

Riječ je o aplikaciji koja se koristi tehnologijom umjetne inteligencije i koju koriste prodajni predstavnici za unapređenje prodaje robe široke potrošnje. U nekoliko sekundi mogu analizirati policu u trgovačkom centru i one u hladnjacima u HoReCa sektoru. Serengeti je uz ovo partnerstvo najavio i suradnju s tvrtkom Tricentis koja je prepoznata kao lider u automatskom testiranju.

Komentirajte prvi

New Report

Close