‘SELFIE će školama olakšati snalaženje u korona krizi’

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2020. u 21:59
Foto: Shutterstock

Online školovanje zbog korone je postala svakodnevica diljem Europe.

Jučer je Europska komisija pokrenula novu verziju platforme SELFIE, jedne od 11 mjera iz Komisijinog Akcijskog plana za digitalno obrazovanje koji se trenutačno revidira u okviru javnog savjetovanja. Riječ je o “alatu” za samoprocjenu koji, kako kažu u EK, školama pomaže da iskoriste sav potencijal digitalnih tehnologija za poučavanje i učenje.

Nova verzija puštena je u opticaj uoči početka nove školske godine koja. kao i protekla, zbog pandemije koronavirusa obrazovnim sustavima diljem svijeta predstavlja golem izazov. SELFIE je stoga i unaprijeđen kako bi pomogao u olakšavanju uvida u različite aspekte uspješnosti učenja na daljinu tijekom pandemije koronavirusa i planiranju nove školske godine u skladu s potrebama učenika i učitelja. Alat prikuplja anonimne odgovore učenika, nastavnog osoblja i ravnatelja te generira pregled prednosti i nedostataka škole u upotrebi digitalnih tehnologija. Od njegova pokretanja 2018. alatom SELFIE koristilo se više od 7 000 škola i gotovo 700 000 korisnika iz 57 zemalja. Dostupan je na 31 jeziku.

“Pandemija je uzrokovala najveći poremećaj u tijeku obrazovanja u novijoj europskoj povijesti pa se poučavanje i učenje sad prvenstveno odvijaju putem interneta. Mnogi nastavnici i učenici prvi put na ovaj način upotrebljavaju digitalne tehnologije. Upotrebom unaprijeđenog SELFIE-a škole će moći lakše procijeniti kako se snalaze u novoj situaciji te razmotriti nove mjere kako bi naša djeca maksimalno iskoristila potencijal tih tehnologija za učenje”, poručila je Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, obrazovanje i mlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close