Šansa za pametno osmišljeno programsko rješenje iz Croza

Autor: Lucija Špiljak , 08. veljača 2022. u 22:00
Croz je raspisao natječaj za udruge koje imaju potrebu ili ideju za IT rješenje koje će im pomoći u društveno korisnom radu/Nina Đurđević

Udruge i neprofitne organizacije koje rade u Hrvatskoj i aktivne su u društvenom djelovanju mogu se prijaviti na natječaj do 27. veljače putem online obrasca.

Softverska tvrtka Croz iz Zagreba raspisala je natječaj za neprofitne organizacije koje imaju potrebu ili ideju za informatičko rješenje koje će im pomoći u društveno korisnom radu.

Udruge i neprofitne organizacije koje rade u Hrvatskoj i aktivne su u društvenom djelovanju mogu se prijaviti na natječaj do 27. veljače putem online obrasca na web stranici https://ljetniakcelerator.croz.net/.

Potom će Croz odabrati udrugu koja će dobiti pametno osmišljeno programsko rješenje za unapređenje rada i olakšanje komunikacije s korisnicima. Rješenje će razviti u sklopu Ljetnog akceleratora, programa studentskih praksi u kojem studenti u timovima uz mentore bruse znanja i vještine, razvijajući programska rješenja.

Kako pojašnjavaju iz Croza, u suradnji s odabranom udrugom, od sredine srpnja do kraja rujna 2022. razvit će programsko rješenje po mjeri korisnika primjenjujući agilnu metodologiju. Crozovi stručnjaci vodit će cijeli proces razvoja softvera dok se od udruge očekuje aktivno sudjelovanje na projektu, najviše u definiranju poslovnih procesa i potreba, te redovito davanje povratnih informacija.

Prednost imaju organizacije čiji su korisnici djeca, mladi, osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, no dobrodošle su i inicijative kako društvo učiniti boljim, pomoći nekoj ugroženoj skupini, promicati kulturu i umjetnost ili unaprijediti obrazovanje.

Od 2017. kroz Ljetni akcelerator prošlo je 195 studenata koji su radili na 44 projekta, a neki su nakon prakse ostali i raditi u Crozu.

Na lanjskom Ljetnom akceleratoru razvijene su aplikacije za udruge RODA – RODitelji u Akciji, Mali Zmaj te za projekt ICT-AAC (Kompetencijska mreža zasnovana na IKT-u za inovativne usluge za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama).

Komentirajte prvi

New Report

Close