Samsung prestigao Apple u Srbiji, Litvi i Bjelorusiji

Autor: Agencija VLM , 02. listopad 2013. u 17:26
Thinkstock

Apple je, s druge strane, u usporedbi s kolovozom prošle godine ojačao svoju poziciju u Ukrajini i Moldaviji.

Samsung jača svoju poziciju na mobilnom tržištu te je već pobijedio u utrci s Appleom u Srbiji, Litvi i Bjelorusiji, pokazuju podaci Gemiusa iz kolovoza 2012. i 2013. Istraživanje je obuhvatilo sve zemlje iz Centralne i Istočne Europe u kojim Gemius mjeri promet na internetskim stranicama: Bjelorusiju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Litvu, Latviju, Moldaviju, Poljsku, Srbiju, Sloveniju, Slovačku i Ukrajinu.

Pokazalo se da je Samsung zabilježio porast u mobilnom internetskom tržištu na svim analiziranim tržištima, te da korisnici interneta u Bjelorusiji, Litvi i Srbiji stranice najčešće pregledavaju na Samsungovim smartphoneima i tabletima. Sudeći prema podacima, Samsung bi uskoro mogao prestići Apple i u Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Apple je, s druge strane, u usporedbi s kolovozom prošle godine ojačao svoju poziciju u Ukrajini i Moldaviji, gdje su najkorišteniji iPhone i iPad. Ti su uređaji i dalje najpopularniji u Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji i Latviji.
Gemiusov stručnjak za internetsko tržište Lauris Lietavietis kaže da u budućnosti možemo očekivati porast tržišnog udjela i drugih proizvođača jeftinih uređaja s operativnim sustavom Android.

Komentirajte prvi

New Report

Close