Sami pojačajte Wi-Fi signal u svom domu: Sve što trebate, nalazi se u kuhinji

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2023. u 13:19
foto: unsplash

Ovaj trik možda zvuči nevjerojatno, ali istraživači sa Sveučilišta Dartmouth su ga testirali i potvrdili njegovu valjanost.

Ovaj iznenađujući life hack mogao bi biti spas u onim danima kada Wi-Fi odbija učitati i najjednostavniji sadržaj, no djeluje li on ili je samo još jedan tehnološki mit?

U današnjem digitalnom dobu, nažalost, svi smo upoznati s tim frustrirajućim izazovima i zato vam donosimo ovaj savjet koji obećava rješenje vaših problema s Wi-Fi mrežom, a sve što vam treba, vjerovali ili ne, možda već imate kod kuće, piše Reader’s Digest.

Strateški postavljen list aluminijske folije može učiniti čuda za vašu Wi-Fi vezu i riješiti probleme sa sporim internetom.

Ovaj trik možda zvuči nevjerojatno, ali istraživači sa Sveučilišta Dartmouth su ga testirali i potvrdili njegovu valjanost.

Kada su ga primijenili sami, otkrili su da korištenje reflektirajućih zakrivljenih površina poput unutrašnjosti limenke ili aluminijske folije može pojačati Wi-Fi signale u nekim prostorima, dok ih može oslabiti u drugima.

Na taj način se maksimizira ukupna pokrivenost i učinkovitost Wi-Fi mreže.

Kako koristiti aluminijsku foliju za pojačavanje Wi-Fi signala?

Korak 1: Priprema materijala

Prvo, potrebno je prikupiti materijale koje ćete koristiti. Pronađite rolu aluminijske folije i izrežite komad folije koji je otprilike iste duljine i visine kao vaš ruter. Ako vaš ruter ima fizičku antenu koja strši iznad uređaja, provjerite da folija doseže nekoliko centimetara iznad antene.

Za rutere s unutarnjom antenom, visina folije iznad uređaja nije presudna.

Korak 2: Savijte foliju

Sada, trebate saviti komad folije u oblik slova “C”, tako da sjajna strana folije bude okrenuta prema unutrašnjosti krivulje slova. Ako vaš ruter ima vanjske antene, možda ćete trebati dodatno saviti gornji dio folije kako bi pokrio i antene.

Korak 3: Postavite foliju iza rutera

Postavite savijenu foliju iza svog rutera tako da zakrivljeni dio bude okrenut prema ruteru i prema području koje želite ciljati za poboljšanje signala.

Korak 4: Provjerite brzinu interneta

Na Google unesite „speed test„i odaberite plavi gumb na kojem piše „start speed test“. Test će procijeniti brzinu prijenosa i preuzimanja vaše internetske veze i isporučiti kratko izvješće.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bitna informacija iz teksta je “….može pojačati Wi-Fi signale u nekim prostorima, dok ih može oslabiti u drugima.” a naj bitnije je foliju koja služi kao reflektor postaviti na točnom razmaku od antene wifi uređaja. Vertikalne antene imaju kut usmjerenja  Horizontalnih 360′ a ovime ga smanjite na cca 180′ pa prostor iza folije ima manje signala.

New Report

Close