Sabol lansirao alat za potrebe fintechova

Autor: Bernard Ivezić , 10. travanj 2019. u 22:00
Sabol podsjeća da je tvrtka narasla na 90-ak radnika/R. Anić/PIXSELL

Najava ulaska mobilnih banaka na hrvatsko tržište potaknula i tvrtku Damira Sabola da predstavi novi, specifičan proizvod.

Microblink, zagrebačka R&D tvrtka koja je razvila najbrži mobilni skener dokumenata na svijetu, predstavila je novi proizvod – BlinkCard.

Riječ je o skeneru kreditnih i debitnih kartica, koji se prodaje kao softverska komponenta za ugradnju u mobilne aplikacije fintecha, a što je unazad mjesec dana s najavom ulaska mobilnih banaka postala vruća tema.

Jasna vizija
Damir Sabol, suosnivač i suvlasnik Microblinka kaže da su BlinkCard u obliku testne aplikacije ponudili besplatno na trgovinama mobilnih aplikacija Google Playju i Apple Storeu. Navodi da je BlinkCard pokazatelj napretka koji su ostvarili u primjeni strojnog učenja."U skoroj budućnosti moći ćemo skenirati i prepoznavati gotovo sve osobne dokumente u svijetu", kaže Sabol.

Microblink prodaje pet softverskih komponenti pomoću kojih se mogu skenirati i odmah u neki sustav unijeti podaci iz različitih dokumenata od računa do službenih isprava. Prvi proizvod koji je tvrtka izbacila na tržište bio je BlinkID, mobilni skener dokumenata s vrlo širokom primjenom. Taj se proizvod koristi u SAD-u za skeniranje identifikacijskih dokumenata američkih građana na glasačkim mjestima. Američka policija koristi ga u nekoliko manjih gradova da bi mogla izdati kaznu u roku od tri sekunde.

 

Sabol

Blinkcard je pokazatelj napretka koji smo ostvarili u primjeni strojnog učenja.

U Velikoj Britaniji ga koriste veliki osiguravatelji da bi svojim korisnicima omogućili da preko mobitela, skeniranjem vozačke dozvole, odmah mogu ugovoriti produljenje polica za autoosiguranje.

Za sekundu
Damir Sabol kaže da je smisao njihovih rješenja da korisnik bez ikakvog prethodnog utipkavanja usmjeri kameru mobitela prema dokumentu i dobije podatke za unos u neki formular u manje od sekunde. Dodaje da su na uspješnom rješavanju tog problema unazad šest godina narasli sa sedam na 90-tak zaposlenika.

"Sad radimo na projektu SecureVision vrijednom 7,9 milijuna kuna kojim želimo dodatno poboljšati naše rješenje", zaključuje Sabol.

Komentirajte prvi

New Report

Close