S novom verzijom Androida mogla bi stići i jedna nova i zanimljiva značajka: Pogledajte o čemu se radi

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2020. u 10:21
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL

Dok je uređaj zaključan ili dok je aktivna značajka Always-on pojavljuju se kao i obične obavijesti.

Značajka koja nije bila posve spremna za aktualno izdanje Googleovog operativnog sustava mogla bi se naći u idućem, piše tportal.

Kad su u Googleu počeli testirati operativni sustav Android 10 (tada još poznat kao Android Q), postojale su naznake kako će koristiti plutajuće balončiće kao zamjenu ili dodatak za standardno polje s obavijestima.

Ti balončići omogućavaju interakciju s notifikacijama ili nastavak razgovora dok ste u drugim aplikacijama. Moguće ih je pomjerati po zaslonu kako bi olakšali pristup drugim sadržajima.

Na žalost, ta značajka tada nije bila potpuno spremna za implementaciju pa se nije našla u Androidu 10. To bi se moglo promijeniti s idućim izdanjem Googleovog operativnog sustava.

U pretpregledu namijenjenom razvojnim programerima navedeno je kako su balončići ugrađeni u sustav Notification. Plutaju iznad drugih sadržaja i prate korisnika kamo god krene. Moguće ih je proširiti kako bi otkrili funkcionalnost aplikacije i informacije te smanjiti kad više nisu potrebni.

Dok je uređaj zaključan ili dok je aktivna značajka Always-on pojavljuju se kao i obične obavijesti. Također, kad se balončić prvi put pojavi moći ćete isključiti tu značajku.

Zasad nije jasno kako će funkcionirati s drugim aplikacijama koje koriste svoje balončiće (Facebook Messenger i Googleova aplikacija za telefon, recimo), prenosi tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close