‘Velika vijest za hrvatsko gospodarstvo’

Autor: Darko Bičak , 11. rujan 2022. u 09:38
Flow and Form/PD

Startup iz SAD-a preuzima jednu od vodećih agencija s recentnim rezultatima u pružanju kvalitetnih digitalnih rješenja za optimizaciju životnog i radnog prostora.

Nakon što je prikupila 30 milijuna dolara investicijskog kapitala, američka tvrtka Robin, koja se bavi razvojem platforme za hibridni način rada, preuzima hrvatsku softversku tvrtku Flow and Form.

Kako su objavili iz američkog startupa, zajednički cilj akvizicije je definirati kako izgleda budućnost rada i izgraditi najbolju svjetsku platformu za hibridni rad – Robin.

Bolje mjesto

Flow and Form, s uredom u Zagrebu, započeo je s radom 2017. te se kroz nekoliko godina pokazao kao jedna od vodećih agencija s recentnim rezultatima u pružanju visokokvalitetnih digitalnih rješenja za optimizaciju životnog i radnog prostora.

Kako ističe glavni izvršni direktor (CEO) Flow and Forme, Marko Pavlović, najvažnija misija tvrtke od samog početka bila je učiniti svaki prostor boljim mjestom za život i za rad.

“U partneru smo tražili nekoga kome su bitniji ljudi nego sami uredi, nekoga tko želi svojim korisnicima i zaposlenicima olakšati iskustvo rada. I to smo pronašli u Robinu. Za stvaranje svijeta u kojem radna mjesta bolje funkcioniraju potreban je timski rad”, kazao je Pavlović.

Udruživanjem snaga s Robinom razvijat ćemo rješenja koja pomažu liderima u svojim industrijama, kaže Marko Pavlović/PD

Dodaje da će udruživanjem snaga s Robinom, timom koji dijeli njihove ciljeve i vrijednosti, osigurati bržu prilagodbu promjenama, držati korak sa sve većom potražnjom za hibridnim načinom rada i razvijati rješenja koja pomažu liderima u svojim industrijama, čineći njihove urede mjestima u kojima njihovi zaposlenici žele raditi.

Činjenicu da je Flow and Form jedna od vodećih tvrtki u industriji tehnologije nekretnina dokazuje stvaranje više od milijardu dolara tržišne vrijednosti kroz plasiranje uspješnih proizvoda za klijente.

Tvrtka je uvrštena u listu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje i istočne Europe prema Deloitteovom popisu 2021. godine. Od 2014. Robin omogućuje tvrtkama različitih veličina da obavljaju svoj posao najbolje što mogu izgradnjom tehnoloških rješenja koja potiču bolje iskustvo zaposlenika na radnom mjestu.

Platforma omogućuje zaposlenicima da imaju izbor kako i otkuda će raditi pomoću mapa ureda u stvarnom vremenu i rezerviranja soba, stolova i opreme, dok istovremeno pomaže poslodavcima da prate iskorištenost uredskog prostora, statistiku rezerviranja stolova i još mnogo toga.

30

milijuna dolara nedavno je prikupio Robin za međunarodnu ekspanziju

Podrška iz Hrvatske
Robin je u srpnju prikupio novu rundu ulaganja (Series C) od 30 milijuna dolara koja im omogućuje međunarodnu ekspanziju, povećanje broja zaposlenih i produbljivanje strateških partnerstva. Zahvaljujući suradnji s Flow and Formom, Robin ulazi ne samo u Hrvatsku nego i u cijelu Europu.

Iz hrvatske tvrtke navode da je ovo velika vijest za hrvatsko gospodarstvo jer će sada sudjelovati u brzom rastu vrhunske SaaS (engl. Software as a Service) tvrtke, u potpuno novoj industriji na ovom tržištu – tehnologiji za optimizaciju radnog prostora (engl. workspace technology).

Micah Remley, izvršni direktor Robina, naglašava da će njihovi klijenti, posebice u Europi, sada imati podršku njihovih timova u Hrvatskoj, što omogućuje Robinu da ponudi još bolje iskustvo korištenja svog proizvoda i izgradi inovativna rješenja za svoje korisnike.

“Od početka smo bili impresionirani količinom kvalitetnih talenata i tehničkim sposobnostima tima u Hrvatskoj. Kroz akviziciju vidimo priliku, ne samo za razvoj proizvoda s iskusnim timovima u Zagrebu, nego i za podupiranjem naše europske i globalne ekspanzije iz našeg zagrebačkog ureda”, kaže Remley.

Tvrtka Robin ima sjedište u Bostonu i trenutno broji preko 200 zaposlenika, a klijenti su im iz 80 zemalja sa svih šest kontinenata, uključujući Toyotu, Mailchimp, Fender i Peloton.

Komentirajte prvi

New Report

Close