Rješenju Fuji&Abata nagrada Uplift akademije

Autor: Domagoj Puljizović , 27. ožujak 2024. u 23:00
Tim Fuji&Abata čine Stiv Kahlina, Erik Lukšić, Maja Čupić i Ilija Jurić/Tomislav Huha

Algebrina edukacija u sklopu Mastercardova projekta.

Osnovna misao razvoja domaćeg turizma odmak je od tradicije te pružanje ugodnog i jedinstvenog iskustva gostima.

No ipak, uz naglašavanje autohtonosti i posebnosti Hrvatske kao turističke lokacije. Sukus je to zajedničkih razmišljanja 32 polaznika treće generacije Uplift akademije.

Osam timova
Edukaciju, mikro, malih i srednjih poduzetnika u turizmu, ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima te vlasnika OPG-ova u sklopu Mastercardova projekta provela je Algebra. Trajala je pet mjeseci, a polaznici su osim teorijskih znanja učili i na praktičnim primjerima te razvajući vlastite projekte u sklopu mentorskog programa.

Mentorice Dijana Novak Krešić, Renata Ćurković, Marijana Šarolić Robić i Petra Stojanov vodile su osam timova, a najboljeg među njima birao je žiri u sastavu: Ivana Alilović, predsjednica TZ Zagrebačke županije, Marijana Bogdanović, menadžerica za razvoj poslovanja u Sektoru razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u Combisu, Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Management, Nik Oroši, višestruki hrvatski barista šampion iz Eliscaffe, Tomislav Dominković, predsjednik Uprave Algebra Grupe te Mario Aunedi Medek, direktor u agenciji Val grupa.

Žiri je s 5000 eura nagradio projekt tima Fuji&Abata. Kao rješenje, predstavili su suradnički prostor za male i mikropoduzetnike te OPG-ovce koji im omogućuje infrastrukturu za razvoj, proizvodnju i prezentaciju proizvoda.

Inovativni pojedinci
“Doista smo presretni što nas iz godine u godinu Uplifteri uspiju izuti iz cipela svojim idejama i razmišljanjima. Osim što to pokazuje koliko su kao pojedinci inovativni i kreativni, pokazuje i da o turizmu kao strateškoj gospodarskoj grani Hrvatske razmišljaju na potpuno nov i drukčiji način, što nam, sigurna sam, otvara brojne mogućnosti u tom sektoru”, istaknula je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close