Revolut u Hrvatskoj pokrenuo novu uslugu

Autor: Mladen Miletić , 22. veljača 2024. u 06:31
Novi proizvod koristan je za klijente koji nemaju vremena za opsežna istraživanja i aktivno ulaganje/PD

Novi proizvod omogućuje klijentima ulaganje u diverzificirani portfelj bez trošenja sati na istraživanje i kontinuirano upravljanje svojim portfeljem.

Revolut, globalna financijska superaplikacija s više od 35 milijuna korisnika diljem svijeta, pokrenula je vlastiti proizvod Robo savjetnik u Hrvatskoj. Novi proizvod omogućuje klijentima ulaganje u diverzificirani portfelj bez trošenja sati na istraživanje i kontinuirano upravljanje svojim portfeljem.

Novi proizvod je koristan za klijente koji nemaju vremena za opsežna istraživanja i aktivno ulaganje, ili pak imaju ograničeno iskustvo u trgovanju ili ga uopće nemaju.

Revolut Robo savjetnik preporučit će klijentima potpuno diverzificiran i prilagođen portfelj na temelju odgovora klijenata na pitanja, koja će između ostalog identificirati njihovu toleranciju na rizik i financijske ciljeve.

Nakon što klijent položi novac u svoj portfelj, Robo savjetnik ga automatski ulaže na tržište i kontinuirano prati i upravlja portfeljem istog. Minimalni početni iznos ulaganja za pristup Robo savjetniku je 100 eura. Robo savjetnik će imati godišnju naknadu za upravljanje portfeljem od 0,75% vrijednosti portfelja, koja se naplaćuje svaki mjesec.

“Znamo da mnogi naši klijenti nemaju vremena upravljati portfeljem ili ulagati u pojedinačne vrijednosnice. Zapravo, prema podacima ankete koju smo proveli prošle godine, 53 % korisnika reklo je da ne znaju odakle početi kada je u pitanju ulaganje”, rekao je Rolandas Juteika, glavni direktor Odjela za imovinu i trgovanje (EGP).

Revolut je nedavno proširio ponudu ulaganja s dionicama europskih uvrštenih tvrtki i predstavio Trgovanje Pro – pretplatu za napredne trgovce s popustom na provizije, višim ograničenjima naloga, naprednom analizom portfelja i terminalom za trgovanje za stolna računala.

Komentirajte prvi

New Report

Close