Smart Industry
Konferencija Smart industry 2022.

Raspametite svoje poslovanje 11. 10. u Zagrebu!

Treća konferencija „Smart industry: Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva“ održava se u Zagrebu, u hotelu Hilton Garden Inn

Poslovni.hr
29. rujan 2022. u 11:48
Foto: Poslovni dnevnik

Umjetna inteligencija u industriji, inovativne platforme za digitalizaciju, digitalni blizanci, samo su neke od aktualnih tema kojima će se, u organizaciji Poslovnog dnevnika, 11. listopada 2022., u zagrebačkom Hilton Garden Innu baviti najzvučnija imena hrvatske i regionalne smart industry scene. Upravo iz tog razloga, broj raspoloživih mjesta u dvorani se popunjava munjevitom brzinom, baš onako kako se razvijaju nove tehnologije.

Znamo da smart industry ubrzava i olakšava digitalnu transformaciju tvrtki i jača konkurentnost različitih gospodarskih grana. Zato će, kroz stručne prezentacije i primjere dobre prakse, stručnjaci iz privatnog sektora, akademske zajednice i državnih institucija, pokazati stupanj digitalizacije hrvatskoga gospodarstva, aktivnosti koje su u planu, kao i primjene novih tehnologija, poslovnih modela i procesa koji sa sobom donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju.

Premijerno će se predstaviti digitalno selo u Srbiji, projekt kojim se prvi put digitalna transformacija primjenjuje u selu i poljoprivredi, a provode ga novosadski istraživačko-razvojni institut za informacijske tehnologije Biosens, u suradnji s Delta Holdingom i Mokrin Houseom.

Novost ovogodišnje konferencije je i format “Pametnih 5 za 5”. Najveći stručnjaci iz sektora prometa i mobilnosti, sigurnosti, energije i održivog okoliša, zdravlja i kvalitete života te prehrane i bioekonomije, sjest će na vrući stolac poznatog TV urednika Saše Ćeramilca i u 5 brzopoteznih intervjua otkriti novitete strategija pametne specijalizacije.

Stručnjaci iz brojnih IT i tehnoloških kompanija sudjelovat će na panel diskusijama o digitalizaciji malog i srednjeg poduzetništva i vrijednosti umjetne inteligencije za gospodarstva. Zajedno s predstavnicima državnih institucija i znanstvene zajednice, raspravljat će, među ostalim, o temama inovacija, etičnosti i društvene odgovornosti umjetne inteligencije, dostupnosti digitalizacije malim i srednjim tvrtkama, digitalizacije cjelokupnog proizvodnog procesa i mogućnostima EU financiranja.

Virtualni dvojnik proizvoda, stroja, proizvodne linije, procesa ili pak cijeloga proizvodnog pogona jedan je od najvažnijih stupova digitalne transformacije. Primjenom novih tehnologija, proizvodnja, servis ili čak cjelokupna organizacija, mogu se preustrojiti radi smanjenja troškova, otpada i vremena potrebnog za razvoj novog proizvoda. Zato će Schneider Electric predstaviti digitalne blizance kao stupove digitalne transformacije.

U sklopu konferencije, održat će se i Meet the buyers forum, personalizirani sastanci izravno s ponuđačima rješenja na području digitalizacije i uvođenja naprednih tehnologija. Još nije kasno da potražite odgovore prisutnih stručnjaka na svoja pitanja, bez obzira na to tiču li se opravdanosti ulaganja, unaprjeđivanja postojećih pametnih rješenja u vašoj tvrtki ili pak kreiranja potpuno novih, personaliziranih end-to-end rješenja prema standardima industrije 4.0.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

New Report

Close