Rebrendirani Lumen zbližava studente i IT tvrtke

Autor: Lucija Špiljak , 10. siječanj 2021. u 22:00
Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj i regiji održava se ovaj tjedan online/IGOR ŠOBAN/PIXSELL

Organizirane su radionice, predavanja i pojedinačne konzultacije kroz Q&A kako bi natjecatelji stupili u kontakt s poduzećima.

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj i regiji – Lumen Week – održat će se online od 12. do 15. siječnja i ponovno će obuhvatiti široki spektar područja: Business, Dana Science, Development i Engineering.

Na panel raspravama putem platforme Zoom i na službenim stranicama na Facebooku partneri iz poznatih IT poduzeća u Hrvatskoj razgovarat će, između ostalog, o prosječnom radnom danu u poduzeću, suradnji sa studentima, prilagodbi u pandemiji… Organizirane su radionice, predavanja i pojedinačne konzultacije kroz Q&A kako bi natjecatelji stupili u kontakt s poduzećima.

Cilj je, navode iz udruge eStudent, potaknuti studente da primijene znanje na konkretnim slučajevima, pokažu programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine i nauče kako se istaknuti na tržištu. Lani je eStudent rebrendirao ovaj događaj pa je Lumen dobio novi naziv, vizualni identitet i koncept.

Lumen Business naslijedio je Case Study Competition, natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva koje zadaju ovogodišnji partneri.

Pomoću umjetne inteligencije, statističkih metoda i strojnog učenja studenti na Lumen Dana Science, koji je zamijenio natjecanje Mozgalo, mogu poboljšati znanja predikcije, analitičkog razmišljanja, matematike i računalnih znanosti.

Prijašnje natjecanje App Start Contest je preimenovano u Lumen Development, s ciljem izrade inovativnih web i mobilnih aplikacija kojima se studenti mogu istaknuti na tržištu rada.

Umjesto Elektroboja je predstavljen Lumen Engineering, natjecanje u izradi jedinstvenih rješenja iz elektrotehnike i računarstva. Prijave za Development i Engineering su od 12. siječnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close