Razvili rješenja za inovativnu proizvodnju i organizaciju

Autor: Suzana Varošanec , 22. prosinac 2021. u 22:00
I Podravka je sudjelovala, uz JGL, FerroPreis i Vertiv/Ž. Bašić/PIXSELL

Najbolje rješenje za Podravkin izazov preciznijeg predviđanja potražnje kupaca u svrhu točnijega planiranja opskrbe, koristeći se umjetnom inteligencijom razvio je tim Frumentus.

Natjecanje EIT Manufacturing Innovation Challenge, koje je povezalo četiri tvrtke i inovativne timove u RH, uspješno je završeno dodjelom nagrada.

Najbolje rješenje za Podravkin izazov preciznijeg predviđanja potražnje kupaca u svrhu točnijega planiranja opskrbe, koristeći se umjetnom inteligencijom razvio je tim Frumentus (Josip Ognjan, Mario Pavečić, Luka Pavlović i Franko Pandžić).

Za izazov JGL-a, identifikaciju onečišćenja u otopini kapi za oči iz potencijalnoga LDPE pakiranja, najbolje rješenje ostvario je MiniTeam (doc. dr. Daniela Jakšić i dr. Tamara Šmidlehner), nizom smjernica za identifikaciju onečišćenja uzimajući u obzir dostupne specifikacije svake od komponenti lijeka.

Tim Spremni na sve (Jan Jakovljević, Mihaela Lekić, Paula Kralj, Filip Šmintić i Niko Vujić), vezano uz izazov Vertiva, kao najbolje rješenje osmislio je platformu za prijevoz tereta od 15 tona koja se može razvlačiti po duljini te 2 mobilna robota koji platformu i na njoj pozicioniran teret, sa svake strane dižu i transportiraju od jedne do druge proizvodne faze unutar pogona tvrtke.

Inovativno rješenje numerički model za optimizaciju proizvodnoga plana koji sortira zaprimljene narudžbe – izazov tvrtke FerroPreis Foundry, ostvario je tim Monte Split u sastavu dr. sc. Krešimir Dželalija, dr. sc. Petra Bagavac i Frane Babić.

Komentirajte prvi

New Report

Close