Razvili aplikaciju i web za dvorce i TZ

Autor: Lucija Špiljak , 14. srpanj 2021. u 22:00
Miran Bojanić Morandini i Nina Begičević Ređep/PD

Budućim je IT-jevcima omogućeno da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima na radnim mjestima kad završe studij.

Fakultet organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu i Turistička zajednica Varaždinske županije predstavili su u srijedu rezultate svoje višemjesečne suradnje u sklopu EU projekta Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata FOI-ja, kojima je omogućeno da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima s kojima će se suočavati i na budućim radnim mjestima.

Početkom 2021. godine, nakon inicijalnog poziva svim zainteresiranim studentima da se uključe u aktivnosti EU projekta, odabrana su dva tima studenata čiji je zadatak bio razviti prototip aplikacija za dva projekta Turističke zajednice Varaždinske županije.

Na njima su s mentorima mjesecima radili Iris Kodelja, Branimir Balogović, Ivana Šimunjak, Luka Majstorović, Lorena Šoštar i Karlo Gardijan, studenti treće godine preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi i prve godine diplomskog studija na fakultetu u Varaždinu.

Razvili su rješenja za dva projekta Turističke zajednice – projekt dvoraca Sjeverne Hrvatske i nove web stranice Turističke zajednice Varaždinske županije. Mentorirali su ih prof. dr. Zlatko Stapić, doc. dr. Boris Tomaš, Vladimir Mrkela (Northwest Agency) te predstavnici Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, Marko Cmrečak i Brank Tropp.

“Dobili smo važan projekt za FOI koji je inače jedan od prvih fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu koji u prvi plan stavlja projektni rad studenata i povezuje ih s tržištem rada i rješavanjem konkretnih problema već na drugoj i trećoj godini preddiplomskog studija.

Tako primjenjujemo koncepte učenja i poučavanja poput projektnog, ali i timskog rada”, rekla je dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep zahvalivši svim mentorima, partnerima i studentima sudionicima projekta Study4Career.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini nada se, kaže, da ovo je prvi u nizu zajedničkih projekata njihove turističke zajednice i FOI-ja.

“Puno smo naučili od studenata, a nadamo se i da su oni oplemenjeni novim iskustvom. Vjerujem da smo na ovaj način uspjeli dobiti novi smjer i primjenjive ideje koje ćemo zasigurno iskoristiti prilikom provedbe ovih projekata”, rekao je Bojanić Morandini.

Student treće godine preddiplomskog studija Karlo Gardijan prijavio se na natječaj kako bi usavršio znanje s fakulteta te stekao iskustvo rada u struci, odnosno realnom sektoru.

“Dobio sam priliku sudjelovati na ovom natječaju na čemu sam jako zahvalan. Imali smo priliku raditi s mentorima s faksa, ali i iz poduzeća. Mislim da smo svi zadovoljni i ponosni na rezultate koje smo ostvarili”, rekao je Gardijan.

Komentirajte prvi

New Report

Close