Razotkriveno: Milijarde korisničkih imena, lozinka, e-mailova dostupno hakerima

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2020. u 17:49
Arhivska fotografija: Marko Prpić / Pixsell

Sve to prikupilo se kroz godine i kroz više od 100.000 uspješnih napada na razne organizacije.

Na Dark Webu se u ovom trenutku nalazi više od 15 milijardi ukradenih povjerljivih podataka s raznih korisničkih računa, raznih internetskih usluga, foruma, društvenih mreža i platformi svih vrsta.

Razotkrila je to kompanija za sigurnost na internetu Digital Shadows i upozorila da problem treba riješiti jer riječ je ne samo o korisničkim imenima, riječ je i o lozinkama, e-mail adresama te brojnim drugim podacima koji hakerima itekako mogu pomoći u njihovim naumima, piše ICT Business.

Sve to prikupilo se kroz godine i kroz više od 100.000 uspješnih napada na razne organizacije. Od tih 15 milijardi, čak pet milijardi je unikatno, odnosno, jedinstveno. Znači, to ima svoju vrijednost na crnom tržištu. Što su podaci noviji, to su skuplji, kao što su skuplji ako sadrže lozinke, ako su dio veće organizacije ili ako je riječ o utjecajnijim pojedincima.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve se naravno uvijek pripisuje hakerima da se sakrije prava istina, a nitko se ne pita kakav je to operativni sustav android, zašto je kreiran takav kakav je i kome služi kad to saznate, onda će vam biti jasno tko su najveći tzv. hakeri koji danonočno  prikupljaju naše podatke i prodaju ih velikim tvrtkama za velike novce. Citat časopis T3 kolovoz/rujan 2012, strana 40, Android Inc, su još davne 2003 godine osnovali Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears i Chris White s ciljem da razviju software za mobilne uređaje koji bi u obzir uzimali korisničke postavke i njihovu lokaciju, nakon dvogodišnjeg poslovanja u tajnosti , 2005 godine Google je odlučio kupiti Android ?????. i na kraju članka zašto mrzimo Android : Google stalno prati kuda se krećete, sputava vašu privatnost te podatke prodaje drugima, citat završen. Pa si dobro razmislite tko vam je 24 sata na dan prisutan u vašem mobitelu prikupljajući sve vaše podatke.

New Report

Close