Prvi online edukacijski modul na temu AUTOSAR-a na FER-u

Autor: Lucija Špiljak , 13. svibanj 2020. u 22:00
Tehnologija GlobalLogica u više od 100 milijuna vozila širom svijeta

Tvrtka Elektrobit je za potrebe modula ustupila svoj visokosofisticirani komercijalni softver koji se koristi prilikom dizajniranja i razvoja AUTOSAR sustava.

Zagrebačka podružnica tvrtke GlobalLogic, specijalizirane za razvoj softvera te izgradnju inovativnih proizvoda, platformi i digitalnih proizvoda, te njihov poslovni partner Elektrobit, njemački dobavljač softvera za automobilsku industriju, pokrenuli u ljetnom semestru ove akademske godine na FER-u prvi online edukacijski modul na temu AUTOSAR-a (Automovite Open Systems Architecture), odnosno modul o softverskim standardima u autoindustriji.

O softveru za svjetsku autoindustriju govorio je lani za Poslovni dnevnik i direktor GlobalLogica Vladimir Kosanović. U sklopu modula studenti FER-a moći će naučiti praktična znanja i vještine tražene na softverskom tržištu te tako povećati svoju konkurentnost. Veliki interes potvrđuje popunjena predviđena kvota od 30 studenata za prvu godinu provedbe kolegija.

“Već sada imamo konstruktivne ideje kako u sljedećoj godini podići edukacijski modul na još višu razinu proširenjem s novim temama koje su povezane s platformom AUTOSAR”, rekao je programski direktor u GlobalLogic Hrvatska, Joško Rogulj. Kako dalje navode iz GlobalLogica, nastava će trajati do lipnja, a na predavanjima i laboratorijskim vježbama sudjelovat će njihovih desetak softverskih inženjera.

Tvrtka Elektrobit je za potrebe modula ustupila svoj visokosofisticirani komercijalni softver koji se koristi prilikom dizajniranja i razvoja AUTOSAR sustava za pojedine ECU-ove. Inovativna rješenja tvrtke su, navodi se u priopćenju, u više od 100 milijuna vozila širom svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close