Projekt ENT-a skraćuje liste čekanja

Autor: Darko Bičak , 18. ožujak 2018. u 22:00
Vrijednost ugovora za Ericsson NT je 14 mil. kuna/Petar Glebov/PIXSELL

Kompanija će Ministarstvu razviti IT rješenja za efikasnije upravljanje.

Ericsson Nikola Tesla i Ministarstvo zdravstva potpisali su ugovor vrijedan 14 milijuna kuna vezan uz niz rješenja koja će osigurati efikasnije upravljanje zdravstvenim sustavom.

Naime, kako su objavili iz Ericssona, poslovi su vezani uz centralni upravljački sustav za upravljanje organizacijskom strukturom zdravstvenog sustava, centralni sustav komunikacije s bolnicama, sustav za automatsko dnevno prikupljanje svih zdravstvenih indikatora, analizu podataka, strukturirane objave na webu iz svih bolnica u Hrvatskoj te nadogradnju sustava fakturiranja iz bolnica.

Pojašnjavaju da centralizirani sustav omogućuje olakšano prikupljanje faktura iz bolnica uz automatiziranje kontrole nad potrošnjom bolnica te transparentno centralizirano izvješćivanje o potrošnji i učinkovitosti bolnica. Uspostavljanje centralnog sustava obavijesti olakšava pravovremeno izvještavanje o poremećajima u opskrbi tržišta lijekova, kao i situacijama u kojima je planirana nedostupnost Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Hrvatske u slučajevima poput održavanja i slično.

Korištenjem međunarodno priznatih informatičkih protokola i standarda za eZdravstvo osigurava se interoperabilnost  između nacionalnih sustava i osigurava usklađenost sa svjetskim tehnološkim trendovima. S obzirom na osjetljivost podataka kojima raspolaže, čitav sustav primjenjuje visoke standarde vezane uz informacijsku sigurnost i zaštitu osobnih podataka. Planirani završetak projekta je do kraja ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close