Pripremu školskog sata skrati s 90 minuta na par sekundi

Autor: Lucija Špiljak , 19. svibanj 2021. u 12:24
Školska knjiga usavršila svoju aplikaciju Asistent, svojevrsnoga digitalnog tajnika za učitelje

Na pripremu materijala za jedan školski sat učitelji potroše i do 90 minuta, dok Asistent u nekoliko sekundi pregledava i stortira digitalne materijale Školske knjige.

Stručni tim Školske knjige lani je krenuo s razvojem, a proteklih mjeseci i usavršio aplikaciju Asistent, svojevrsnog digitalnog tajnika za učiteljice i učitelje.

Na pripremu materijala za jedan školski sat učitelji potroše i do 90 minuta, dok Asistent u nekoliko sekundi pregledava i stortira digitalne materijale Školske knjige po razredu, predmetu i rasporedu.

“Nakon što se korisnik registrira i unese svoj raspored, Asistent iz našeg repozitorija posloži sve materijale točno prema tom rasporedu. On je poput vilenjaka u džepu učiteljice ili učitelja koji unaprijed priprema materijale i omogućuje učiteljima da svoju energiju i vrijeme utroše u izravnom radu s učenicima, tom najvažnijem dijelu posla”, pojasnila je Matilda Bulić, direktorica školskog programa u Školskoj knjizi.

U izradi je sudjelovalo gotovo 500 stručnjaka iz raznih područja, predvođeni programerima i urednicima Školske knjige. Koliko aplikacija u praksi uistinu pomaže učiteljima opisala je učiteljica Nataša Botica iz Osnovne škole kralja Zvonimira u Solinu:

“Asistent je jedna od rijetkih lijepih stvari koje su se učiteljima dogodile u ovoj teškoj godini obilježenoj online nastavom, potresima i drugim nevoljama. Asistent je prilagođavao naš raspored, precizno planirao aktivnosti, predlagao digitalne sadržaje, bilježio svaki odrađeni sat.

Sviđa mi se što aplikacija sadržava digitalni nastavnički dnevnik s pregledom obrađenog gradiva, rasporedom sati i svim bitnim datumima u školskoj godini.

Aplikacija je skratila vrijeme potrebno za obavljanje administrativnih obveza i pomogla nam da se usredotočimo na učenike. Oduševljena sam novom funkcionalnošću koja mi omogućava da još kvalitetnije pratim njihov rad i napredak”, rekla je učiteljica Botica.

Komentirajte prvi

New Report

Close