Preko Tele2 40% mobilnog interneta

Autor: Bernard Ivezić , 21. siječanj 2020. u 21:59
Foto: Getty Images

Operater očekuje da će mu 2020. biti obilježena s 5G-om, a u tom smislu očekuje i snižavanje cijena za radio-frekvencijske naknade.

Tele2 je objavio da se na njegovoj mobilnoj mreži u prvih devet mjeseci prošle godine razmijenilo najviše internetskog prometa (gigabajta) u Hrvatskoj, a da je kompanija zbog toga udvostručila ulaganja u razvoj svoje mreže. Treći mobilni operater pojašnjava da “izvještaj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (Hakom) za treće tromjesečje 2019. godine pokazuje da je u svim mobilnim mrežama ukupno prošlo 102,3 milijuna gigabajta prometa, a da je Tele2 na svojom mreži u tom razdoblju zabilježio oko 40 posto od ukupnog podatkovnog prometa svih operatora u pokretnim mrežama što ga je utvrdio Hakom u svojem izvješću”. Prema izvješću matičnog Tele2 AB-a za prvih devet mjeseci 2019. godine, stoji da je hrvatska operacija u razvoj mreže i druge investicijske aktivnosti uložila 220 milijuna švedskih kruna ili 155 milijuna kuna. To je tri puta više nego u istom razdoblju godinu prije.

Operater očekuje da će mu 2020. biti obilježena s 5G-om, a u tom smislu očekuje i snižavanje cijena za radio-frekvencijske naknade. Dosad je treći mobilni operater intenzivno radio na lansiranju 4G+ tehnologije.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 kaže da očekuje da će se količina podataka koja prolazi mobilnim mrežama nastaviti povećavati i da će korisnici zahtijevati sve veće brzine mobilnog surfanja. “Kao izazivaču na telekom tržištu, zadovoljstvo korisnika na prvom nam je mjestu te kontinuirano ulažemo u razvoj mreže i usluga kako bismo uspješno odgovorili na sve korisničke potrebe. Danas smo prepoznati kao pouzdan pružatelj usluge, što potvrđuju i Hakomovi podaci”, zaključuje Pavlinić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Što su imali imali su , neće više jer ističu ugovori a nezadaovoljnih korisnika sve je više jer su brzine svakim danom sve manje uslijed preopterećenosti tj. malih kapaciteta a obnova kaska .

New Report

Close