Predstavljen iPhone 11: Osnovni model koštati će 699 dolara

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2019. u 08:44
Foto: Reuters

Kompanija je u utorak otvorila svoj veliki godišnji sajam lansiranjem platforme video igrica na pretplatu, Apple Arcade koja treba početi 19. rujna i bit će direktno integrirana u App store.

Apple je na velikom godišnjem sajmu u svom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji predstavio svoj novi pametni telefon iPhone 11, opremljen duplom kamerom, velikom i super velikom, i novim čipom, prenosi N1.

"Novi iPhonei su puni novih funkcija i njihov novi dizajn je nevjerojatan", rekao je generalni direktor grupe Tim Cook.

Novi čip A13 bionic, treba pružiti tehničku prednost Applea u odnosu na njegove konkurente u trenutku kada iPhone gubi udio u svjetskom tržištu pametnih telefona gdje se usporava prodaja.

Osnovni model novog iPhonea će koštati 699 dolara.

Kompanija je u utorak otvorila svoj veliki godišnji sajam lansiranjem platforme video igrica na pretplatu, Apple Arcade koja treba početi 19. rujna i bit će direktno integrirana u App store.

"Apple Arcade je jedino mjesto gdje imate pristup za više od 100 ekskluzivnih i revolucionarnih igara osmišljenih za iPhone, iPad, Mac i Apple TV", rekla je En Tai, zadužena za marketing u App storeu.

Platforma će biti raspoloživa u više od 150 zemalja, za 4,99 dolara mesečno.

Kompanija je objavila da pokreće plarformu za video streaming, konkurenciju Netflixu, od 1. studenog po cijeni od 4,99 dolara mjesečno.

Apple, koji će imati ograničenu ponudu originalnih proizvoda na svom video streamingu, uspio je lansirati svoju platformu gotovo 15 dana prije drugog velikog rivala Netflixa, Disneyja plus.

"Apple TV Plus" bit će dostupan u stotinjak zemalja od 1. studenog, a dodavat će nove originalne produkcije svakog mjeseca, obećao je generalni direktor Cook.

S cijenom ispod pet dolara Apple je za dva dolara jeftiniji od pretplate za Disney plus, i skoro upola jeftiniji od osnovne pretplate Netflixa u Americi.

Komentirajte prvi

New Report

Close