Posluju tek godinu dana, a već su u top 3 poslodavca u Hrvatskoj

Autor: Lucija Špiljak , 10. prosinac 2021. u 10:41
Ivan Bello / Foto: PD

Tvrtku su lani osnovali Infinum i Porsche Digital.

Porsche Digital Croatia među tri je najbolja poslodavca u 2021. godini, samo godinu dana od osnivanja, prema rezultatima istraživanja koje je proveo portal MojPosao. Kompanija je zauzela drugo mjesto u kategoriji malih tvrtki, a od svih tvrtki koje su prvi puta sudjelovale u istraživanju, Porsche Digital Croatia ostvario je najbolji rezultat i tako dobio Best new entry priznanje.

Portal MojPosao nagrade je dodijelio temeljem ocjene zadovoljstva zaposlenika koji anonimno pristupaju istraživanju, a svečana dodjela održala se u sklopu Liderove konferencije ”Autentična organizacija”. Infinum, Q Agency i Ars Futura najbolji su poslodavci u 2021. godini.

Osim Porsche Digital Croatia čiji je Infinum suosnivač, na trećem mjestu najboljih poslodavaca u kategoriji malih tvrtki zauzela je Productive Company koja je počela kao Infinumov softver za vođenje agencije.

‘Poticajno radno okruženje’

Porsche Digital Croatia osnovali su prošle godine Infinum, vodeća hrvatska tvrtka za razvoj i dizajn digitalnih proizvoda, te digitalna podružnica njemačkog proizvođača sportskih automobila, Porsche Digital. U prvoj godini poslovanja narasli su sa sedam na više od 40 stručnjaka koji iz Hrvatske rade na globalnim projektima za Porsche.

Kako su osnovani usred pandemije, managerica u Porsche Digital Croatia, Nives Božić, kaže da je jedan od velikih izazova bio razviti poticajno radno okruženje u kojem ljudi mogu raditi na zanimljivim projektima i u tome naći smisao, ali se ujedno i dobro osjećati na poslu.

“Osvojiti dvije nagrade u prvoj godini sudjelovanja u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika ogromno je postignuće. Drago nam je što su zaposlenici ocijenili međuljudske odnose, osobni rast i razvoj, komunikaciju i radne uvjete u Porsche Digital Croatia izvrsnima. Često i od novih kolega čujemo kako su ih upravo ove stvari najviše oduševile prilikom dolaska u firmu”, rekla je Božić.

Zanimljivi projekti i dodatno širenje tima

Tim u Porsche Digital Croatia čine stručnjaci za dizajn i razvoj softvera, obradu podataka, umjetnu inteligenciju i strojno učenje, a u zagrebačkom razvojnom centru rade na digitalnim proizvodima koji su orijentirani na unaprjeđenje procesa unutar Porschea i poboljšanje korisničkog iskustva.

“Unutar godinu dana uspjeli smo osnovati više timova koji svojim znanjem i vještinama doprinose vrijednostima koje Porsche daje svojim korisnicima. Tako tim iz PD Croatia analizira i obrađuje podatke iz Porsche vozila s ciljem dobivanja vrijednih saznanja koja će pomoći u unaprijeđenju vozačkog iskustva, optimizaciji sustava, ali i donošenju strateških odluka. Drugi zanimljivi projekti su mobilna aplikacija My Porsche koja kupcima omogućava praćenje raznih karakteristika automobila, poput potrošnje ili punjenja, te online platforma za kratkoročni i dugoročni najam Porsche automobila.

Radimo u multidisciplinarnim timovima jer mješoviti timovi vode do inovacija, novih ideja i bolje razumijevanja tržišta. Već u prvih godinu dana zagrebački ured dao je značajan doprinos Porsche ekosustavu, a u budućnosti nas čekaju novi uzbudljivi projekti, zbog čega aktivno tražimo buduće kolege koji bi se pridružili timu”, komentirao je Ivan Bello, Head of Service Delivery, najavljujući kako Porsche Digital Croatia u narednih godinu dana namjerava proširiti tim za još 50-ak stručnjaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close