Poslovni rezultati ICT industrije i dalje daleko veći od hrvatskog prosjeka

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2022. u 15:35
Foto: JumpIT

U dva dana Foruma održano je 14 prezentacija te čak četiri panel rasprave.

Održan je četvrti po redu dvodnevni JumpIT Forum naziva Novo “Novo normalno” koji se i ove godine održao u kongresnom centru Hotela Antunović.

Kao i svake godine JumpIT Forum je okupio vodeće ljude iz ICT industrije, bankarskog i financijskog sektora te konzultante i to u rekordnom broju. Iznimno je zanimljiv bio pregled tržišta koje sada već tradicionalno svake godine prezentira dr sc Dražen Lučić. Ovogodišnji uvod imao je podnaslov “Pogled u kristalnu kuglu”.

U dva dana Foruma održano je 14 prezentacija te čak četiri panel rasprave. Prva je bila ona poslovnih lidera na kojoj su sudjelovali Ivan Čulo iz Hrvatske pošte, Nikola Dujmović iz Spana, Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije, Davorin Capan iz SV Grupe te Tajana Barančić iz Astra poslovnog inženjeringa. Na tom panelu diskutiralo se o poslovanju u Novom “Novom normalnom” – okruženju nastalom pod utjecajem ratnih zbivanja kao što su visoke cijene energenata, inflacija i slično. Ponovno je istaknut i problem s nalaženjem dovoljno kvalitetnih stručnjaka.

U drugoj panel raspravi sudjelovali su Mario Marić iz Asseca SEE, Duško Vukmanović iz Oraclea, Zoran Božičević iz Poslovne inteligencije te Valentina Mihovec Ramljak iz Spana.

Drugi dan je započeo panelom voditelja projektnih ureda na kojem su sudjelovali Nikolina Čujko iz Compinga, Igor Stojančević iz Infobipa, Jasna Štrajher iz Savvy Business Engineeringa i Veronika Ines Bakarić iz Hrvatske poštanske banke. Završni panel bio je onaj voditelja poslovne analize sa Katarinom Kukuljan iz Hrvatske poštanske banke, Ivom Čorić iz Atlantic grupe, Branimirom Miletićem iz IIBA i Kristinom Devčić iz King ICTa. U 14 prezentacija obrađen je širok spektar tema iz područja projektnog menadžmenta.

“Kako nam je ključna vodilja u organizaciji JumpIT Foruma sadržaj, potvrda da smo uspjeli u organizaciji su nam brojne diskusije i pitanja iz publike koja su se događala za vrijeme samih predavanja, ali i kasnije u pauzama. Iznimno nas raduje da je broj sudionika iz godine u godinu sve veći te već sada krećemo sa pripremama JumpIT Foruma 2023” izjavio je Goran Krstulović organizator JumpIT Foruma.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close