Popularna društvena mreža testira novu funkciju koja će se svidjeti mnogima

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2024. u 12:37
Foto: Pixabay

Korisnici je neće dugo čekati.

Društvena mreža Instagram testira novu funkciju pod nazivom Flipside, koja omogućava korisnicima kreiranje privatnog dijela svog profila za dijeljenje personalnog sadržaja ekskluzivno s odabranim prijateljima.

Flipside je funkcija slična konceptu Finsta, gdje korisnici održavaju odvojeni, privatniji dio profila u odnosu na njihov glavni, javni profil, piše Klixba.. Nova funkcija omogućava korisnicima da lako kreiraju privatni prostor, koji će biti dostupan samo njihovim bliskim, odnosno odabranim prijateljima. Primjera radi, korisnici će moći imati drugačiju fotografiju profila, ime i biografiju za “privatnu stranu”, a moći će kontrolirati i tko vidi njihov Flipside sadržaj. Također, postoji i opcija “počni iznova” te da “ukloni sve korisnike”.

Za pristup nečijem Flipsideu, potrebno je dodirnuti gumb ili povući prstom prema dolje na glavnom profilu. Ovo stvara odvojeni prostor u kojem korisnici mogu dijeliti sadržaj selektivnije.

Cilj Flipsidea je da se korisnicima ponudi mogućnost posjedovanja prilagodljivog profila odvojenog od javnog. Korisnici će imati kontrolu nad tim tko može vidjeti njihov Flipside sadržaj, a funkcija je u suštini dizajnirana da ponudi privatnije iskustvo za korisnike i njihove bliske prijatelje.

U studenom 2023. godine je Instagram proširio svoju funkciju “Close Friends”, čime je omogućio korisnicima da dijele privatne storiese u glavnom feedu. Čini se da Flipside ide dalje u ovaj koncept stvarajući poseban odjeljak na korisničkom profilu za ove odabrane postove potencijalno nudeći organiziranije i privatnije iskustvo dijeljenja.

Nova funkcija je još uvijek u fazi testiranja, tako da Instagram tek treba potvrditi službeni datum lansiranja, no korisnici neće dugo čekati.

Komentirajte prvi

New Report

Close