Popularan online servis gasi opciju neograničenog prostora

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2023. u 12:44
Foto: Pixabay

Iz kompanije objašnjavaju dodatne razloge za ovakvu odluku.

Jedan od najpopularnijih servisa za pohranu podataka u oblaku, Dropbox, objavio je da će ukinuti svoju politiku korištenja opisanu kao “koliko god prostora trebate”, koja je bila primijenjena za njihove pretplatnike u poslovnom paketu Dropbox Advanced. Ispostavilo se, naime, da velika većina korisnika ne troši ogromne količine prostora, no ipak postoji manjina, koja iskorištava takvu poslovnu politiku na nepošten način, piše Bug.

S vremenom se, kažu, pojavio sve veći broj pretplatnika na paket Advanced, koji svoju pretplatu ne koriste kako bi vodili poslovanje i organizirali svoje dokumente i podatke. Naprotiv, pretplatu plaćaju da bi neograničeni prostor koristili za, primjerice, rudarenje kriptovaluta (chia), objedinjavanje pohrane za više privatnih korisnika, a u nekim slučajevima čak i za preprodaju cloud pohrane. Posljednjih mjeseci takvih je slučajeva zloupotrebe sve više, primarno iz razloga što su i drugi servisi počeli ukidati svoje neograničene pakete. Samim time, i Dropbox je primoran učiniti isto.

Iz kompanije objašnjavaju dodatne razloge za ovakvu odluku. Kažu da “problematični” korisnici u pravilu koriste tisuće puta više prostora za pohranu od prosječnog redovnog poslovnog korisnika. Umjesto da sada uvode nove uvjete korištenja, pišu popis prihvatljivih i neprihvatljivih načina upotrebe svojeg servisa, pa potom i pokušavaju uvoditi red i kažnjavati prekršitelje – odlučili su jednostavno ugasiti neograničeni plan pretplate.

Komentirajte prvi

New Report

Close