Vodeći dobavljač kritične IT infrastrukture koji osigurava kontinuitet poslovanja lokalnim i svjetskim tvrtkama

Autor: PD VL native tim , 22. listopad 2020. u 12:06

Podaci i informacije danas predstavljaju osnovu komunikacije i temelj su procesa odlučivanja. Za donositelje odluka i korisnike podataka presudnu ulogu ima kvaliteta dostupnih podataka i informacija.

Kako se broj podataka u umreženom i digitaliziranom svijetu naglo povećava, stvaraju se novi problemi za informacijske sustave. Stoga je jasno kako je digitalizacija poslovanja nužnost svih kompanija koje streme biti tržišni lideri i imati snažne kompetitivnosti. Kompanije kao što je Vertiv, svjetski lider i vodeći dobavljač na području telekom i IT industrije, osiguravaju neprekidan tok podataka za brojne kompanije čije je poslovanje ključno za funkcioniranje modernog svijeta. Riječ je o kompaniji koja dizajnira, gradi i servisira kritičnu infrastrukturu neophodnu za podatkovne centre, komunikacijske mreže te komercijalne i industrijske objekte. Ante Maršić, Channel Sales manager za CSE regiju tvrtke Vertiv, potvrđuje kako je trend digitalizacije postao globalan te ne pokazuje znakove usporavanja.

“Ono što je svakako primjetno je da klijenti povećano ulažu u razvoj digitalne infrastrukture pri transformiranju poslovanja. Tu možemo najviše primijetiti rast investicija u edgeu i kolokaciji”, kaže Maršić i nadodaje kako Vertiv, kao globalni lider, pruža podršku svim partnerima koji rade na implementaciji infrastrukture za svoje klijente. Kao dodana vrijednost partnerstva osmišljen je Vertiv Partner Program koji nudi lak pristup putem online registracije, mogućnost obuke i uzajamnog rasta koji omogućava napredovanje i učenje uz velike poticaje. Programu se pristupa pomoću Vertiv Partner Portala, a nudi razne pogodnosti kao što su popusti i poticaji, prodaja i podrška u marketingu, obuka i još puno toga. Partnerima se nudi Authorized, Silver, Gold i Platinum razina – Authorized i Silver partneri imaju ekskluzivan pristup VIP Rewards programu, a Gold i Platinum partneri uživaju u raznim dodatnim pogodnostima. VIP (Vertiv Incentive Program) pri registraciji nudi 50 eura kao poticaj, uz obveznu minimalnu kupnju u vrijednosti od 100 eura unutar 30 dana od registracije. Bodovi se ažuriraju na mjesečnoj bazi i distribuiraju na kreditnu karticu krajem svakog tromjesečja. Otkup bodova vrlo je fleksibilan, što omogućuje potrošnju na razne proizvode, poput televizora, ali i za nagradna putovanja. Program nudi razne poticaje koji omogućuju trenutno prikupljanje velikog broja bonus bodova. Bonusi se mogu uvećati češćim kvartalnim kupnjama i kupnjom iz više kategorija Vertiv proizvoda.

Vertiv je nedavno dobio važno priznanje od tvrtke Omdia koja se bavi analizama tržišta. Prema njihovom izvješću, Vertiv je rangiran kao jedan od vodećih dobavljača na tržištu montažnih modularnih (PFM) podatkovnih centra, s drugim najvećim tržišnim udjelom na svijetu. Lucas Beran, glavni analitičar Omdia istraživačke prakse za cloud i podatkovne centre te autor izvješća, identificirao je brzinu implementacije kao primarni pokretač za brojne vlasnike i operatere. “Konstantno povećanje količine podataka i uvijek rastuća potražnja za računarstvom pokreću ubrzani rast potrebe za podatkovnim centrima. S obzirom na to da je tradicionalnom podatkovnom centru potrebno od 18 do 24 mjeseca do implementacije, često je potrebno brže rješenje. U prosjeku, dobavljači montažnih modularnih podatkovnih centara mogu isporučiti rješenje za četiri do šest mjeseci.”

VertivPFM dizajni pokrivaju niz različitih ponuda za ispunjavanje specifičnih potreba kupaca, poput Vertiv SmartModa – potpuno samostalnog, lako konfigurirajućeg i spremnog za isporuku PFM raspona proizvoda koji omogućuje brzu implementaciju novog podatkovnog centra u prazan prostor. SmartMod dizajni nedavno su nagrađeni od strane Uptime Instituea s “Uptime Institute’s TIER-Ready designation of performance resiliency” na području Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). Ovo je Vertivu omogućilo prodaju usluga koje nose oznaku Tier Certification of Constructed Facilities (TCCF) Uptime Institutea s TIER-Ready modularnim jedinicama, što klijentima Vertiva izravno omogućava sve prednosti potpunog certificiranja. Vertiv također nudi potpuno prilagođena PFM rješenja, koja uključuju dizajn, upravljanje projektima i integraciju sustava.

Prema izvješću Omdia, 2018. godine ukupna isporuka PFM-a procijenjena je na vrijednost od preko 1,2 milijarde dolara, s predviđenim rastom za više od 65% za 2019. Analitička grupa predviđa da će ovo tržište do 2023. godine porasti na 4,3 milijarde dolara.

Svjedoci smo uzbudljivih vremena i za telekomunikacijsku industriju. Pojavom IoT uređaja s povećanim zahtjevima za brzinom prijenosa podataka, telekom i datacom web mjesta moraju prilagoditi svoje ključne infrastrukture. Uz sve izazove na horizontu, za tvrtke u industriji sve je kritičnije proširiti i poboljšati svoje računalne mogućnosti rubnih mreža. Ovo im omogućuje da dostignu mogućnosti poput 5G brzine prijenosa podataka. Zbog toga Vertiv kontinuirano poboljšava svoja integrirana rješenja, gradi stručnost i osnažuje vitalne aplikacije koje pokreću digitalni svijet u kojem živimo.

Velike se promjene događaju i u zdravstvu gdje nosivi uređaji, aplikacije i “internet medicinskih stvari” redefiniraju koncept skrbi o pacijentima, jer pružatelji usluga nastoje pružiti personalizirane usluge u samo nekoliko klikova/dodira. Kako pacijenti donose bolje izbore kada je riječ o njihovom zdravlju, izazov se krije u tome da zdravstvena informatička infrastruktura uspije podržati ove nove tehnologije. Da bi omogućili ovu transformaciju, IT menadžeri u zdravstvu trebaju pouzdanu, inteligentnu i skalabilnu infrastrukturu koja maksimizira kontinuitet i prilagođava se brzo mijenjajućim zahtjevima mreža za pružanje zdravstvene zaštite. Vertiv to postiže svojim portfeljem proizvoda i rješenjima IT infrastrukture.

Vertiv je nedavno predstavio i novi softver Vertiv Environet Alert, koji omogućuje nadzor infrastrukture i upravljanje na razini poduzeća za manje podatkovne centre i edge postrojenja. Vertiv Environet Alert cjenovno je pristupačan i jednostavan za uporabu, a također uklanja dvije najčešće prepreke za uporabu alata za nadzor i upravljanje u takvim vrstama okruženja te je dostupan i na globalnoj razini. Vertiv Environet Alert omogućuje nadzor kritičnih infrastrukturnih sustava u stvarnom vremenu i pravovremeno alarmira odgovarajuće osoblje u slučaju da su sustavi u opasnosti. Softver okuplja podatke iz raznih izvora na jednom mjestu s novim, modernim i intuitivnim korisničkim sučeljem koje pruža preglednost i pristup podacima. Također, korisnici mogu prilagoditi podatkovne točke koje se nadziru i izvješćuju, kako bi fokus bio na onome što je potrebno za najučinkovitiju zaštitu i optimizaciju njihovog poslovanja. 'Nadzor namjenski izgrađenih podatkovnih centara ključan je za uvid u vidljivost operacija i smanjenje rizika i troškova. Dosad, mali broj rješenja imao je mogućnost ekonomski se prilagoditi operacijama manjeg obujma. Vertiv Environet Alert pruža potrebnu funkcionalnost za održavanje povezanosti s kritičnom infrastrukturom i osiguravanje potrebnog kontinuiteta poslovanja za mala i srednja poduzeća.', rekao je Mike O'Keffee, izvršni potpredsjednik za servisna i softverska rješenja, Vertiv. Vertiv Environet Alert pruža vrhunske mogućnosti nadzora, alarmiranja, kretanja i organiziranja podataka za tvrtke koje su strukturirane vertikalno kao što su zdravstvo, financijski sektor, vlada, obrazovanje i druge industrije koje se oslanjaju na manje podatkovne centre i edge postrojenja. Kompatibilan je sa Simple Network Management Protocol (SNMP) uređajima i integrira se putem objavljenog aplikacijskog programskog sučelja (API) s drugim alatima za upravljanje mrežama, softverom za upravljanje infrastrukturom podataka (DCIM) i sustavima za upravljanje zgradama. Na ovaj način omogućuje se cjelovit pregled mrežnih operacija i pojednostavljuje se upravljanje tim sustavima. Također, Vertiv će opremiti novi podatkovni centar u Zagrebu koji tvrtka A1 gradi prema najvišim svjetskim standardima. Radi se o investiciji ukupne vrijednosti 11 milijuna eura, a novi podatkovni centar imat će Tier III certifikat prema standardu Uptime Institutea, svjetskog lidera u standardizaciji performansi digitalne infrastrukture. Spomenuti centar bit će najefikasniji u regiji dizajnom i izvedbom, uz maksimalnu energetsku učinkovitost. „Osim dodatnih kapaciteta za A1 Hrvatsku i njihove korisnike, novi podatkovni centar omogućit će razvoj tržišta podatkovnih centara u Hrvatskoj. Naime, novi centar drugi je podatkovni centar u regiji koji će biti i službeno certificiran prema Tier III standardu od strane UpTime instituta“ naglasio Igor Grdić, član uprave Vertiv Croatia.

New Report

Close