Pokrenut Data Challenge, projektni zadatak s područja AI-ja i strojnog učenja za studente i mlade

Autor: Lucija Špiljak , 08. listopad 2021. u 07:28
Prvi hrvatski startup inkubator za AI pokrenula je tvrtka Poslovna inteligencija/PD

Tijekom rada na projektnom zadatku timovi će imati pristup mentorima, podacima te će na raspolaganju imati prostore BIRD Inkubatora.

Croatia osiguranje i BIRD inkubator organiziraju Data challenge, projektni zadatak s područja umjetne inteligencije i strojnog učenja. Namijenjen je svim studentima i mladim poduzetnicima koji tako mogu pokazati svoje znanje iz ovih područja na rješavanju projektnog zadatka sa stvarnom primjenom.

Prijave za Data challenge traju do 14. listopada, dok će izazov krenuti 20. listopada i trajat će 6-8 tjedana. U tom periodu primljeni timovi će imati prilike raditi s mentorima iz Croatia osiguranja i BIRD Inkubatora koji će im pomagati u razvoju alata za segmentaciju tržišta osiguranja uz pomoć dosutpnih podatkovnih baza.

Osim mentora timovi će imati pristup podacima i prostorima BIRD Inkubatora. Za tri najbolja rješenja za projektni slijede i novčane nagrade (1.mjesto – 30.000kn , 2.mjesto – 15.000kn , 3.mesto – 5.000 kn), uz mogućnost daljnje suradnje s Croatia osiguranjem. Osim toga, prijavljeni studentski timovi imat će priliku iskoristiti svoje rješenje projektnog zadatka kao završni rad na fakultetima.

Na kraju zadatka očekuje se da će timovi imati alat koji radi i ima mogućnost grupiranja klijenata kako bi osiguravajuća kuća mogla bolje shvatiti njihove potrebe i napraviti jedinstvenu ponudu po njihovim kriterijima.

Kako navode iz Croatia osiguranja i BIRD Inkubatora, ovim projektom žele potaknuti daljnji razvoj hrvatske AI scene i ponuditi kontinuiranu podršku pri daljnjem razvoju hrvatskih startupova.

Komentirajte prvi

New Report

Close