PlatiMe počeo s radom: Otvorena digitalna platforma za brzu naplatu nedospjelih eRačuna

Autor: Promo , 08. travanj 2021. u 14:05
FOTO: Press

Na PlatiMe mogu sudjelovati pošiljatelji i primatelji eRačuna te otkupitelji nedospjelih potraživanja, a jedan poslovni subjekt na platformi može sudjelovati u sve tri uloge.

Prva hrvatska platforma za prodaju i kupnju nedospjelih eRačuna, PlatiMe, započela je s radom. Platforma je dostupna tvrtkama, pošiljateljima eRačuna, koje sada odmah mogu naplatiti svoje eRačune, neovisno o roku plaćanja koje su dali kupcima i tako povećati likvidnost.

PlatiMe ima jednostavnu funkciju – u svom digitalnom prostoru okupiti pošiljatelje i primatelje eRačuna koji žele bolje upravljati financijama te otkupitelje, investitore, koji su spremni kupnjom nedospjelih eRačuna uložiti u domaće tržište i pričekati dogovoreno dospijeće.

„Na PlatiMe mogu sudjelovati pošiljatelji eRačuna, primatelji eRačuna i otkupitelji koji nedospjele eRačune mogu otkupiti u samo nekoliko klikova, a jedan poslovni subjekt na platformi može sudjelovati u sve tri uloge“, ističu iz PlatiMe.

Brz, siguran i transparentan proces

Proces kupoprodaje eRačuna preko PlatiMe je brz, siguran i transparentan, a poslovni odnos započinje prihvaćanjem ponude za otkup po cijeni koju je odredio pošiljatelj ili prihvaćanjem najbolje ponude. Nakon toga se automatski generira eUgovor između pošiljatelja i otkupitelja. U praksi to znači da eRačun, izložen na platformi, može biti naplaćen već za nekoliko minuta, što je zasigurno korisna financijska injekcija za sve pošiljatelje koji aktivno sudjeluju na platformi.

„Za izlaganje računa, primatelj mora potvrditi njegovu ispravnost. Osim toga, primatelj koji je registriran na platformi, ima uvid u sve svoje ulazne eRačune, čak i ako ih pošiljatelj nije ponudio za prodaju, što mu otvara mogućnost da pošalje ponudu svome dobavljaču za prijevremeno plaćanje eRačuna uz određeni diskont“, dodaju iz PlatiMe.

Za sudjelovanje na platformi obavezna je registracija i dostava traženih dokumenata. Korisnici servisa Moj-eRačun mogu trajno, besplatno koristiti platformu PlatiMe tako da svoje eRačune izlože odmah prilikom kreiranja i slanja eRačuna kroz aplikaciju Kreiraj ili naknadno na platformi, kada su eRačuni već poslani.

 

 

New Report

Close