Pet hrvatskih startupa dobilo ukupno 120.000 eura

Autor: Bernard Ivezić , 05. svibanj 2020. u 13:10
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zicer predstavio drugu generaciju najvećeg europskog cleantech akceleratora.

Zicer, najveći inovacijski centar u Hrvatskoj potpuno se virtualizirao te preko interneta, na virtualnoj press konferenciji, predstavio drugu generaciju najvećeg europskog cleantech akceleratora EIT Climate-KIC-a. Pet domaćih startupa – Ascalia, Miret, VeeMee, In silico, NuoTwo, Makabi Agritech – kroz ovaj će program primiti 120.000 eura bespovratnih sredstava.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a zadovoljan je što u svom drugom izdanju u Hrvatskoj EIT Climate-KIC dolazi s dvostruko više sredstava za startupe te što su program uspjeli virtualizirati s obzirom na pandemiju koronavirusa.
“Odlično je što su timovi prihvatili digitalni oblik selekcije i predstavljanja i jako sam sretan što smo održali partnerstvo s EIT-om te omogućili startupima da pojedinačno kroz ovaj program prime i do 30.000 eura, što su ozbiljna sredstva”, kaže Šesnić.

Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo grada Zagreba kaže da su startupi jedan od pravih odgovora na buduću gospodarsku krizu.

“Zicer je pokazao, da sada, nakon nekoliko uspješno provedenih generacija akceleracijskih programa za startupove, mogu sa sigurnošću mogu reći da je kombinacija edukacija, mentorskog vođenja, povezivanja s drugim startupovima i investitorima te financijska podrška, koja sve to prati, dobra formula koja rezultira uspjehom”, kaže Jozić.

Komentirajte prvi

New Report

Close