Personaliziranim savjetima za bolje online oglašavanje 470.000 eura

Autor: Ana Blašković , 21. ožujak 2021. u 22:00
Josip Begić, osnivač startupa i Stevica Kuharski, principal pri fondu/PD

Lebesgueova rješenja pružaju kompanijama pregled oglašivačke učinkovitosti temeljem glavnih metrika uz personalizirane savjete za poboljšanje rezultata.

Fond rizičnog kapitala Fil Rouge Capital zatvorio je još jedno ulaganje na domaćoj startup sceni. Sa 470.000 eura podržali su Lebesgue, tvrtku koja kreira softverska rješenja za online oglašavanje.

Lebesgueova rješenja pružaju kompanijama pregled oglašivačke učinkovitosti temeljem glavnih metrika uz personalizirane savjete za poboljšanje rezultata. Iz tog startupa ističu da su korisnici kompanije koje se bave e-trgovinom koje bilježe značajan rast prodaje i veću efikasnost oglašavanja.

Među istaknutijim je američki proizvođač prirodnih sredstava za pranje Dropps. Osnivač Lebesguea Josip Begić ističe da je kombinirao matematičko obrazovanje i iskustvo u oglašavanju.

“Nakon što sam shvatio koji su najveći izazovi s kojima se suočavaju kompanije u e-trgovini, odlučio sam kreirati jedinstveno softversko rješenje dostupno svima, neovisno o obujmu poslovanja. Krajnji cilj je omogućiti korisnicima korištenje vlastitih podataka u svoju korist što je ključan korak za daljni napredak”, kaže.

“Postoji puno kompanija koje nude softver za analitiku, ali ne govore korisnicima što dalje, što napraviti kad im oglasi ne postižu željene rezultate. Naši personalizirani savjeti omogućit će im da u potpunosti iskoriste i razumiju svoje podatke vezane uz online oglašavanje i poboljšaju trenutne rezultate”, kaže.

Stevica Kuharski, principal pri Fil Rougeu koji je zatvorio 98 investicija, kaže da ih je privukao znanstveni pristup ‘growth hackingu’. “Svjesni smo problem tržišta online oglašavanja i metrike koja se prati, a Lebesgue ekipa rješava upravo te probleme”, zaključuje Kuharski

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dok vani ulažu u moderne stvari naši ‘stručnjaci’ još uvijek ulažu u marketing i firme koje preprodaju rad programera. Domaća posla

New Report

Close