PayPal ima tri milijarde dolara za šoping

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2018. u 22:00
Već uložili 2,2 mlrd. dolara, Foto: Reuters

Servis za digitalna plaćanja ne isključuje velike akvizicije ako se uklapaju u poslovanje.

Američki servis za internetsko plaćanje PayPal Holdings u potrazi je za daljnjim akvizicijama nakon nedavnog preuzimanja švedske financijsko-tehnološke tvrtke iZettle za 2,2 milijarde dolara, najvećeg u njegovoj povijesti.

“Imamo zdravu bilancu i spremni smo je upotrijebiti kako bismo kupili još tvrtki”, izjavio je predsjednik i izvršni direktor Dan Schulman u intervjuu za njemački poslovni dnevnik HandelsBlatt. Paypal je spreman uložiti do tri milijarde dolara godišnje u akvizicije koje će mu omogućiti stjecanje specifičnih kapaciteta, dodao je Schulman.

“Ne bih isključio ni veću akviziciju ako nađemo nešto što se dobro uklapa u naš poslovni model”, citira njemački list Schulmanove riječi iz intervjua objavljenog u ponedjeljak. Nakon odvajanja od platforme za internetsku trgovinu eBay 2015. godine PayPal se preusmjerio s obrade internetskih transakcija za krovnu kompaniju na ponudu čitavog niza digitalnih usluga plaćanja.

Kompanija je u pravom naletu preuzimanja drugih kompanija u Schulmanovu mandatu, a sva je prilika da će s takvom politikom kompanija nastaviti i mandatu vjerojatnog Schulmanovog nasljednika, operativnog direktora Billa Readya. U lipnju je PayPal objavio da će za 120 milijuna dolara kupiti tvrtku za prevenciju prijevara i upravljanje rizikom Simility.

Komentirajte prvi

New Report

Close