Partner lideru za optimizaciju prodaje u farmaciji

Autor: Lucija Špiljak , 23. studeni 2021. u 22:02
Siniša Slijepčević, osnivač i direktor Cantab PI-ja/PD; Pixabay

Cantab PI je podatkovna platforma za farmaceutsku industriju koja se temelji na modelima strojnog učenja i umjetnoj inteligenciji (AI).

Tvrtka Cantab PI sa sjedištem u Cambridgeu u UK i razvojnim timom u Zagrebu ulazi u partnerstvo s Aktanom, vodećom softverskom tvrtkom za optimizaciju prodaje i marketinga u farmaceutskoj industriji, iz San Francisca.

Cantab PI je podatkovna platforma za farmaceutsku industriju koja se temelji na modelima strojnog učenja i umjetnoj inteligenciji (AI).

Prikuplja podatke iz različitih izvora (društvene mreže, znanstveni časopisi…), te u Cantabu tvrde da njihova AI na temelju tih podataka postiže rezultate koji u strogo kontroliranim ispitivanjima i A/B testovima nadmašuju preciznost i učinkovitost svih ostalih konkurenata na tržištu. Sada se žele brže širiti.

“Svi naši takvi modeli umjetne inteligencije donose izmjeriv i značajan rezultat na poboljšanje poslovanja nekih od vodećih svjetskih korporacija, na tri kontinenta”, kaže osnivač i direktor Cantab PI-ja Siniša Slijepčević.

Suradnja s Novartisom i razvoj dvije vlastite platforme

Njihovu platformu i AI na vodećim svjetskim tržištima već tri godine koristi Novartis, jedna od top 10 farmaceutskih kompanija.

“Naš je poslovni cilj da izvučemo što je moguće više od brojnih podataka koje posjedujemo. Ovaj novi program je dio naše stalne misije da pronađemo inovativne načine za segmentaciju, angažman i follow up naših klijenata”, izjavio je Paul Thompson, globalni direktor upravljanja umjetnom inteligencijom u Novartisu.

Cantab PI je tvrtka koja razvija nagrađivane „MLaaS“ („Machine Learning as a Service“) platforme u podatkovnom oblaku koji rješavanju ključne izazove vodećih svjetskih korporacija. Trenutni fokus je razvoj dvije vlastite platforme: za optimizaciju prodaje i marketinga u farmaceutskoj industriji, te za različite behavioralne modele u bankarstvu.

U svibnju ove godine Cantab PI je dobio “Global Innovation Award” KiwiTecha, vodećeg međunarodnog startup/scaleup akceleratora iz New Yorka, te mađarske OTP banke, na natječaju na kojem je sudjelovalo više od 450 startupova i scaleupova iz svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close