Izbor bi vas mogao iznenaditi: Ovo je 10 najpopularnijih mobitela na svijetu u 2019. godini

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2019. u 09:34
Foto: Getty Images

Za sljedeću godinu već sad možemo nagađati da će jedan od favorita za najprodavaniji model biti iPhone 11.

Kada je prošle godine Apple predstavio iPhone XS, XS Max i XR, većina analitičara smatrala je kako će upravo s najslabijim modelom XR privući najveći broj korisnika. Razlog je jednostavan – cijena. Iako nije riječ o jeftinom telefonu, XR bio je cjenovno najprihvatljiviji Appleov smartphone te generacije tako da su se milijuni dotadašnjih vlasnika iPhonea kojima je isticao ugovor i koji su trebali kupiti novi model iPhonea, odlučili upravo na taj uređaj, piše Zimo.

iPhone XR u prodaji se pojavio tijekom listopada prošle godine, a iako iz Applea više ne objavljuju prodajne rezultate svojih telefona, prema podacima analitičkih kompanija, to je najprodavaniji smartphone prva tri kvartala 2019. godine. Prema ranijim podacima o prodaji u prva dva kvartala, iPhone XR zauzeo je prvu poziciju kao najprodavaniji telefon na svijetu, dok podaci o prodaji u trećem kvartalu pokazuju isti trend.

Tako je i u trećem ovogodišnjem tromjesečju iPhone XR najpopularniji smartphone na svijetu koji je zauzeo 3 posto tržišta, dok nakon njega slijede dva Samsunga – A10 i A50. Četvrto mjesto zauzeo je Oppo A9, dok se na petom mjestu smjestio iPhone 11. Što se ostatka ljestvice top 10 najprodavanijih telefona u razdoblju između srpnja i rujna tiče, ostalih pet mjesta zauzimaju Oppo A5s, Samsungov Galaxy A20, zatim još jedan Oppov model – A5 te Xiaomi Redmi A7 i Huawei P30.

Za sljedeću godinu već sad možemo nagađati da će jedan od favorita za najprodavaniji model biti iPhone 11. Nasljednik XR-a dolazi s još boljim hardverom i kamerama, a kolika je njegova popularnost već sada govori činjenica da je, iako je njegova prodaja počela pred kraj samog kvartala, taj je telefon zauzeo peto mjesto.

Komentirajte prvi

New Report

Close