Ovo je ‘najuznemirujuća web stranica s umjetnom inteligencijom na internetu’

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2023. u 09:24
Foto: Pixabay

Ako platite, vjerojatno ćete dobiti dubinsku pretragu i sve poveznice.

Stranica za pretraživanje slika koja koristi umjetnu inteligenciju prozvana je kao “najuznemirujuća web stranica s umjetnom inteligencijom na internetu”, a radi se o mjestu koje se zove PimEyes. Osnovna premisa je da stranici date svoju fotografiju i ona pretražuje internet kako bi identificirala bilo koje druge vaše slike koje su online, tako da u teoriji možete vidjeti sva mjesta na internetu na kojima postoje vaše slike.

Kako piše klik.hr, neki misle da bi to mogao biti odličan alat za kontrolu korištenja vlastite slike na internetu, dok drugi kažu da bi to bio “san svih uhoda”.  PimEyes prepoznaje i crte lica, i kosu, obrve, bradu, oblik glave i onda pronlazi ili vas ili vama slične. No, ne kaže vam i odakle su slike došle, barem ne u besplatnij verziji.

Ako platite, vjerojatno ćete dobiti dubinsku pretragu i sve poveznice. Ova se stranica itekako komentira na društvenim mrežama, a ljudi komentiraju da je PimEyes vrlo zastrašujuć i uznemirujuć, ali opet i možda i koristan jer može pronaći one koji se koriste vašim licem ili identitetom.

Komentirajte prvi

New Report

Close