Smart Industry
Algebra LAB

Oni znaju kako pokrenuti projekt, izbaciti ga na tržište i privući pažnju investitora

Iz LAB-a su stasale mnoge uspješne kompanije kao što su Farseer, Velebit AI, SportReact, Tablepop…

PD VL native tim
11. rujan 2023. u 22:00
Fintech prezentacije studenata na prvom Money Motion Student Hackathonu /KREšIMIR PLETIKOSA

Razmišljate li o pokretanju vlastitog posla ili imate zanimljiv projekt, a niste sigurni odakle početi i kako ga pokrenuti?

Algebra LAB jedinstveni je centar inovacija namijenjen novim poduzetnicima koji pruža potporu potrebnu za uspješan izlazak na tržište za koji su potrebni strukturalni resursi, mentoriranje, pristup financijskim sredstvima te konkretna tehnička znanja i alati.

Algebra je jedina u Hrvatskoj objedinila tri ključna elementa, a to su odjel primijenjenog istraživanja i razvoja u digitalnom području, start-up inkubator s co-working prostorom te inovativnu edukacijsku platformu namijenjenu širenju najnaprednijih tehnoloških i poslovnih znanja. Algebra LAB je 2018. preuzeo Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), najstariji startup inkubator u zemlji, a do sada ‘ispraćeno’ više od 150 timova.

Prijave za novu generaciju traju do kraja rujna, a kroz program koji traje četiri i pol mjeseca, timovi i osnivači dobivaju ne samo potrebna znanja i mentorstvo o tome kako realizirati projekt i izaći na tržište, već i priliku privući pažnju investitora. Tako su iz LAB-a stasale mnoge uspješne kompanije kao što su Farseer, Velebit AI, SportReact, Tablepop i drugi, a prošlogodišnja, 15. po redu generacija, također je iznjedrila mnoge uspješne timove.

Leo Mršić, pobjednički tim Cookie Monsters i Mislav Ante Omazić/JEFFREY JEMRIC

Jedna od aplikacija, Eco Washer, pomaže korisnicima brzo i jednostavno dogovaranje unutarnjeg i vanjskog pranja i čišćenja vozila. Kako je uživanje u pričama i pričanju, čitanje i poticanje čitanja važno u socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju osobe, no ono je u tradicionalnom obliku u digitalno doba nažalost sve je manje prisutno, nastao je Folklore, mreža za objavljivanje, dijeljenje i čitanje interaktivnih priča čiji je cilj omogućiti korisnicima aktivno sudjelovanje u priči, a ne samo pasivno promatranje ili čitanje.

Platforma FoodOVRS restoranima nudi mogućnost da neprodane obroke ponude korisnicima aplikacije te na taj način imaju priliku za dodatnom zaradom, a korisnici mogu probati profesionalno pripremljena jela iz restorana po pristupačnijoj cijeni.

Osnivačima platforme Get Work cilj je biti dio pozitivne ekonomske promjene stvaranjem pouzdane, digitalno povezane zajednice u kojoj se pružatelji i tražitelji usluga mogu lako povezati – od vodoinstalatera, električara, knjigovođa, odvjetnika, programera, vozača, čistača do pružatelja usluga osobne njege i obrtnika.

150

timova dosad je prošlo kroz inkubator i dobila znanja potrebna za ulazak u poduzetničke vode

Aplikacija Michi osmišljena je kako bi podigla svjesnost o brizi za mentalno zdravlje, a kroz interaktivnu aplikaciju Monegra djeca i mladi na zabavan način mogu učiti o financijskim pojmovima, financijskom ponašanju i financijskim stavovima. Web platforma Mali poduzetnici Hrvatske pruža malim poduzetnicima mogućnost da na njoj otvore i vode svoj webshop, a zainteresiranim kupcima da lako i brzo pretražuju, šalju upite i kupuju njihove proizvode.

Važan novitet u digitalizaciji turističkih djelatnosti je Reach the Sea, platforma koja povezuje vlasnike brodova i turiste, a korištenjem ove aplikacije, turisti se u potrazi za savršenim izletom, kao i rezervacijom, više ne moraju probijati kroz gužvu na rivi nego to mogu učiniti i iz udobnosti svog hotela, plaže ili kamp kućice. Tu su još bili PetChat, digitalna platforma koja spaja vlasnike ljubimaca s veterinarima te platforma PickyWorker koja će objediniti relevantne informacije koje posloprimci i poslodavci mogu tražiti jedni o drugima, omogućiti pristup novih IT stručnjaka bazi platforme, ali i stalni dotok novih oglasa za poslove.

Tim Nades Design osvojio je The Best Pitch priznanje Algebra LAB startup inkubatora/TONI LUGAROV

Zanimljivost ove, 15. generacije Algebra LAB startup inkubatora, je u tome da je radila i stasala u vrlo uzbudljivom trenutku jer upravo proljeće ove godine obilježio je snažan napredak generativne umjetne inteligencije, a Algebra LAB sudjeluje i na mnogim EU projektima.

Tako je na Visokom učilištu Algebra u ožujku ove godine održan i prvi Money Motion Student Hackathon, na kojem su bile predstavljene fintech prezentacije kreativnih studenata, od četvrtog mirovinskog stupa kroz korištenje prve hrvatske zelene valute, preko Tindera za investitore do pobjedničke ideje primjene biometrijske tehnologije kao osiguranja protiv deepfakea.

Jedinstveni u Hrvatskoj

Algebra je objedinila tri ključna elementa; odjel primijenjenog istraživanja i razvoja start-up inkubator s co-working prostorom te inovativnu edukacijsku platformu.

Pobjedu je odnio tim Cookie Monsters čiji su članovi Martin Majerić, Dino Pećarina i Margareta Zeko osmislili biometrijsku tehnologiju primjenjivu na uređaje koji se nose na ruci poput sata ili pametnih narukvica, a koja služi kao faktor identifikacije prilikom ulaska u aplikacije mobilnog bankarstva i druge financijske digitalne kanale koji zahtijevaju dodatnu autentifikaciju korisnika, a koji može služiti kao prva linija obrane od deepfake tehnologije.

Ako imate poslovnu ideju i voljni ste upustiti se u novu avanturu, prijavite se za Algebra LAB jer prijave traju do kraja rujna. U Algebra LAB-u nude sva potrebna stručna i tehnička znanja, networking – mrežu LAB mentora, suradnika i poduzetnika spremnih da vam pomognu u pokretanju uspješnog projekta i medijsku pozornost. Priključite se inkubatorskom program, naučite razvijati inovativne poslovne vještine i budite u tijeku s najnovijim znanjima i informacijama iz područja digitalnih tehnologija.

* Sadržaj omogućila Algebra

New Report

Close