Održano potpisivanje ugovora s poduzećem Tourgent u sklopu startup@foi na FOI-ju

Autor: Poslovni.hr , 10. prosinac 2015. u 15:49
Tourgent tim, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Poduzeće Tourgent bavi se razvojem istoimene aplikacije, koja putem cloud usluge olakšava poslovanje autobusnih prijevoznika i turističkih agencija.

Četvrtak, 10. prosinca 2015. – održana je prezentacija i potpisivanje ugovora s Tourgentom, prvim studentskim poduzećem koje je ušlo u startup@foi, novi sustav pružanja podrške studentskim poduzećima Fakulteta organizacije i informatike. 

U četvrtak, 10. prosinca u 9 sati na Fakultetu organizacije i informatike, u prostorijama Vijećnice, održalo se potpisivanje sporazuma s Tourgentom, poduzećem studenata Matije Matije i Milana Kovačića, studentima preddiplomskog studija „Informacijski i poslovni sustavi“ i Ivana Jolića, njihovog kolege s preddiplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Poduzeće Tourgent bavi se razvojem istoimene aplikacije, koja putem cloud usluge olakšava poslovanje autobusnih prijevoznika i turističkih agencija. Uz Tourgent tako mogu pratiti prodaju i troškove autobusnih tura te analizirati profitabilnost po klijentu ili turi.  Od ostalih važnijih mogućnosti tu su upravljanje dostupnošću vozača i vozila te komunikacija svih uključenih u turu. 

Kako je nastao Tourgent? Co-founderi Tourgenta pokazuju sklonosti poduzetničkom duhu od rane mladosti. Matija Matija i Ivan Jolić na projektima zajedno rade još od osnovne škole, a uživo su se upoznali kada su oboje počeli raditi u poduzeću Infinum, jednom od vodećih hrvatskih poduzeća za razvoj mobilnih i web aplikacija. Matija Matija ideju za aplikaciju dobio je prateći izazove s kojima se susretala prijevoznička kompanija njegovog oca, a s Ivanom Jolićem razvio ju je za natjecanje „Core Hub“ u sklopu Core Inkubatora u Zagrebu. Na tom su natjecanju ušli u konkurenciju od deset najboljih timova te su proveli četiri mjeseca razvijajući ideju u plan ulaska na tržište u Core Inkubatoru. U međuvremenu su ušli i u finale Software Startup Academy u organizaciji Microsofta Hrvatska, a timu se pridružio i Milan Kovačić, također student Fakulteta organizacije i informatike. U ovoj su kombinaciji na ovogodišnjem Shift Challengeu, natjecateljskom dijelu najpoznatije regionalne startup konferencije Shift u Splitu, osvojili prvo mjesto. Nedavno su pak na Zagreb Connect konferenciji osvojili nagradu grada Zagreba.

Potpisivanjem ovog sporazuma s Fakultetom organizacije i informatike Tourgent je postalo prvo studentsko poduzeće koje je ušlo u sustav podrške studentskih poduzeća, startup@foi, uspostavljen na Fakultetu organizacije i informatike. Ova inicijativa na tragu je svjetskih trendova poticanja poduzetništva uspostavom sveučilišnih akceleratora za razvoj studentskih startupova. Startup@foi studentskim poduzećima pruža podršku u  vidu besplatnog savjetovanja, spajanja s uspješnim predstavnicima IT scene te potencijalnim mentorima, eksternaliziranih računovodstvenih i pravnih usluga te vrlo skoro i osiguravanjem mjesta za predinkubaciju u Tehnološkom parku Varaždin. Ovakva vrsta sustava podrške zainteresirala je i pojedina uspješna poduzeća poput Degordiana i Mediatoolkita, koja su se već samonicijativno javila sa željom za uključenjem u ovaj sustav i mentoriranjem studentskih startupova.

Fakultet organizacije i informatike ponosan je napoduzetnički duh svojih studenata te vjeruje da je Tourgent prvi od mnogih nadolazećih studentskih startupova u sustavu startup@foi.

Komentirajte prvi

New Report

Close