Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019

Autor: Objava za medije , 21. svibanj 2019. u 14:49
Foto: promo

Pobjednica iz Hrvatske koja će se boriti za jednu od triju regionalnih titula jest Mirna Pavlić sa svojim člankom „Tranzicija u Smart City“, objavljenim u časopisu Mreža.

Prvi dio regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019 završen je odabirom najboljeg novinarskog rada na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od deset država Središnje i Jugoistočne Europe koje sudjeluju u natjecanju (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija te Izrael).

Pobjednica iz Hrvatske koja će se boriti za jednu od triju regionalnih titula jest Mirna Pavlić sa svojim člankom „Tranzicija u Smart City“, objavljenim u časopisu Mreža. Danas joj je uručena plaketa u Siemensu Hrvatska.

„Svrha ovog natjecanja jest nagrađivanje kvalitetnog medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva, a jedna je od njih svakako digitalizacija. Svijet nikad u povijesti nije bio ovoliko povezan, a digitalizaciju već sada nije moguće izbjeći u bilo kojoj sferi naših života i poslovanja. Budućnost gradova, industrije i energetike definitivno će biti pod još većim utjecajem digitalizacije. U Siemensu smo ponosni što smo ovim natjecanjem stvorili svojevrsnu regionalnu sinergiju te razmjenu mišljenja i iskustava u područjima koja su važna za razvoj svake zemlje“, izjavila je predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska Medeja Lončar.

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 4. lipnja 2019. u Siemens Cityju u Beču, gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini Središnje i Jugoistočne Europe. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika bit će ček u vrijednosti 1000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close