Od danas dostupno 17,5 milijuna kuna poticaja za električna vozila, evo tko se sve može prijaviti

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2019. u 09:24
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Svakoj pravnoj osobi sufinancirat će se do 40 posto investicije u električna vozila, maksimalno do 400.000 kuna. Sredstva će se odobravati prema redoslijedu zaprimanja.

Nakon što je prije dva tjedna na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljena najava Javnog poziva te prijavni obrazac, od 22. svibnja i službeno kreću prijave za sufinanciranje električnih vozila pravnim osobama.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti lokalne jedinice, tvrtke, obrtnici i sve neprofitne organizacije osim udruga, piše Prvi plan.

“Fond je za održivi promet ove godine osigurao gotovo 40 milijuna kuna, a budžet ovog poziva je 17, 5 milijuna kuna. Sufinancirat će se do 40 posto investicije odnosno maksimalno do 400.000 kuna po korisniku”, najavio je direktor Fonda Dubravko Ponoš.

Pravnim osobama financira se nabava električnih bicikala i vozila L kategorije, osobnih vozila te kategorije N1-N3 te M2 i M3 koji osim na električni pogon mogu biti i na stlačeni ili ukapljeni prirodni plin.

Nabaviti se može jedno ili više vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close